Zöldbabos-tejfölös sertéstokány
2013-12-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: Zöldbabos-tejfölös sertéstokány 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Borajánló: száraz, minőségi vörösbor
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt császárszalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2 db zöldpaprika
- 3 dl tejföl
- 1 db paradicsom
- 80 dkg darabolt sertéscomb
- csipetnyi étkezési só
- csipetnyi őrölt bors
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 30 dkg zöldbab
- 1 evőkanál búzafinomliszt
- 50 dkg fodros nagykocka tészta (tálaláshoz)
Elkészítés:
Lépés: 1
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd aranyszínűre pirítjuk. A felszeletelt vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot a reszelt fokhagymával együtt a szalonna zsírjában megpirítjuk.
Lépés: 2
A sertéscombot megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, sóval és borssal megszórjuk, majd a magyaros alapon lassú tűzön 15-20 percig pirítjuk. Őrölt paprikával ízesítjük, 1 dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a zöldbabot, és pár percig főzzük. Liszttel és tejföllel habarást készítünk, majd hozzáadjuk az elkészült ételhez.
Lépés: 3
Tésztakörettel tálaljuk.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1471,9 kcal -
Fehérje
77,8 g -
Zsír
71,5 g -
Szénhidrát
124,6 g -
Rost
6,4 g