Zöldbabos-tejfölös sertéstokány

2013-12-17
Zöldbabos-tejfölös sertéstokány
  • Várható: Zöldbabos-tejfölös sertéstokány 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Borajánló: száraz, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 db paradicsom
  • 80 dkg darabolt sertéscomb
  • csipetnyi étkezési só
  • csipetnyi őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 50 dkg fodros nagykocka tészta (tálaláshoz)

Elkészítés:

Lépés: 1

A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd aranyszínűre pirítjuk. A felszeletelt vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot a reszelt fokhagymával együtt a szalonna zsírjában megpirítjuk.

Lépés: 2

A sertéscombot megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, sóval és borssal megszórjuk, majd a magyaros alapon lassú tűzön 15-20 percig pirítjuk. Őrölt paprikával ízesítjük, 1 dl vízzel felengedjük, hozzáadjuk a zöldbabot, és pár percig főzzük. Liszttel és tejföllel habarást készítünk, majd hozzáadjuk az elkészült ételhez.

Lépés: 3

Tésztakörettel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1471,9 kcal
  • Fehérje

    77,8 g
  • Zsír

    71,5 g
  • Szénhidrát

    124,6 g
  • Rost

    6,4 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gazpacho
Gazpacho

A gazpacho egy nagyon finom hideg zöldségleves, amelyet a déli országokban igen nagy népszerűségnek örvend.

Close