Zelleres-szalonnás bableves

2013-12-19
Zelleres-szalonnás bableves
  • Várható: Zelleres-szalonnás bableves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 45perc

Borajánló: félszáraz, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zeller
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 30 dkg vörösbab konzerv
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 dl tejszín
  • ízlés szerint só
  • 1 dl édes vörösbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A zellert és a vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, kevés vajon pirítani kezdjük, közben megszórjuk a finomra vágott petrezselyemzölddel. A paradicsompürét elkeverjük 8 dl vízzel, ezzel felengedjük a piruló zöldségeket.

Lépés: 2

Leszűrjük a vörösbabot, a burgonyát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Mikor a leves felforrt, hozzáadjuk ezeket is, majd 15 percig tovább forraljuk az ételt. Sóval ízesítjük, és hozzáöntjük az édes vörösbort.

Lépés: 3

Amikor már nem forr a leves, elkeverjük benne a tejszínt.

Lépés: 4

A bacon szalonnát saját zsírjában megpirítjuk, és a leves tetejére téve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    672,5 kcal
  • Fehérje

    13,7 g
  • Zsír

    46,8 g
  • Szénhidrát

    42,8 g
  • Rost

    3,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Rhubarb Gin & Tonic koktél
Rhubarb Gin & Tonic koktél

Rakjunk jeget a pohárba, majd töltsük bele a szirupot és a gint.

Close