Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposzta salátával
2014-01-10
- Várható: 2 adag Vörösboros resztelt csirkemáj tojással, rizzsel, vöröskáposzta salátával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 55perc
Szeretem a csirkemájat, nem csak azért mert olcsó, de finom és könnyű vele dolgozni. Most nem egy hagyományos recept következik:
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili paprika
- 1 dl vörösbor
- 20 dkg rizs
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 2 db tojás
- 1 szelet vöröskáposzta
- borecet
Elkészítés:
Lépés: 1
Reggel a rizst beáztatom. A káposztát legyalulom, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel, olajjal, beteszem a hűtőbe. A hagymát aprítom, a paprikát és a paradicsomot darabolom.
Lépés: 2
A májat alaposan megmosom, s vízben ázni hagyom. A tojásokat megfőzöm, megpucolom, hosszában félbevágom.
Lépés: 3
A rizst felteszem főni. A májat leöblítem, négybe vágom. Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fűszerezem, dinsztelem. A vége felé öntök rá vörösbort.
Lépés: 4
Tálaláskor szedek a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást, s káposztasalátát. A rizsre locsolok a máj szaftjából, fűszerezem. Vörösborral fogyasztom.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet