Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel

2014-01-11
Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel
  • Várható: 4 adag Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 bögre (kb. 20 dkg) lencse
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér (fehérrépa)
  • 1 szelet karalábé
  • 1 szelet zeller
  • 5 szál zeller levél
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • fél csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 1 db babérlevél
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg főtt füstölt sertés tarja
  • 1 szál csabai kolbász (20 dkg)
  • olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 1 db tojás
  • 4 fakanálnyi liszt
  • víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom. Másnap a hagymákat aprítom, a répát, a gyökeret, a paprikát, paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller és petrezselyemlevelet aprítom.

Lépés: 2

A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntöm a lencsét az áztató vizével, s még öntök hozzá. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.

Lépés: 3

Kockára vágom a tarját, s felkarikázom a kolbászt. Összekeverem a nokedli tésztáját.

Lépés: 4

45 perc főzés után beleöntöm a bort, facsarok bele citromot, szórok rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverek másfél dl tejfölt. Végül beleszaggatom a nokedlit.

Lépés: 5

Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sajtkrém leves
Sajtkrém leves

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet.

Close