Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel
2014-01-11- Várható: 4 adag Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 1 bögre (kb. 20 dkg) lencse
- 1 db kicsi vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem gyökér (fehérrépa)
- 1 szelet karalábé
- 1 szelet zeller
- 5 szál zeller levél
- 5 szál petrezselyem
- 1 db paradicsom
- fél csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili
- 1 db babérlevél
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg főtt füstölt sertés tarja
- 1 szál csabai kolbász (20 dkg)
- olívaolaj
- 1/2 citrom
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl vörösbor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- köménymag
- 1 db tojás
- 4 fakanálnyi liszt
- víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom. Másnap a hagymákat aprítom, a répát, a gyökeret, a paprikát, paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller és petrezselyemlevelet aprítom.
Lépés: 2
A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntöm a lencsét az áztató vizével, s még öntök hozzá. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.
Lépés: 3
Kockára vágom a tarját, s felkarikázom a kolbászt. Összekeverem a nokedli tésztáját.
Lépés: 4
45 perc főzés után beleöntöm a bort, facsarok bele citromot, szórok rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverek másfél dl tejfölt. Végül beleszaggatom a nokedlit.
Lépés: 5
Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet