Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel

2014-01-11
Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel
  • Várható: 4 adag Vörösboros lencsegulyás füstölt tarjával, kolbásszal, nokedlivel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 bögre (kb. 20 dkg) lencse
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem gyökér (fehérrépa)
  • 1 szelet karalábé
  • 1 szelet zeller
  • 5 szál zeller levél
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 db paradicsom
  • fél csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 1 db babérlevél
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg főtt füstölt sertés tarja
  • 1 szál csabai kolbász (20 dkg)
  • olívaolaj
  • 1/2 citrom
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl vörösbor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • köménymag
  • 1 db tojás
  • 4 fakanálnyi liszt
  • víz

Elkészítés:

Lépés: 1

A lencsét előző este válogatás, mosás után beáztatom. Másnap a hagymákat aprítom, a répát, a gyökeret, a paprikát, paradicsomot karikázom, a karalábét és a zellert darabolom, a zeller és petrezselyemlevelet aprítom.

Lépés: 2

A kolozsvári szalonnát kevés olajon megpirítom. Ennek zsírjában megdinsztelem előbb a hagymát, majd a zöldségeket. Ráöntöm a lencsét az áztató vizével, s még öntök hozzá. Belerakom a babérlevelet, fűszerezem.

Lépés: 3

Kockára vágom a tarját, s felkarikázom a kolbászt. Összekeverem a nokedli tésztáját.

Lépés: 4

45 perc főzés után beleöntöm a bort, facsarok bele citromot, szórok rá egy kanálnyi lisztet, s belekeverek másfél dl tejfölt. Végül beleszaggatom a nokedlit.

Lépés: 5

Tálaláskor teszek rá tejfölt és petrezselyemlevelet.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Close