Vegaburger gombás szójafasírttal

2012-11-14
Vegaburger gombás szójafasírttal
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók (gombás szójafasírthoz):

  • 1 db zsemle
  • kevés tej
  • 10 dkg szójakocka
  • 30 dkg gomba
  • 1 dl olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • 1 nagyobb tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál rostos paradicsomlé
  • őrölt bors

Hozzávalók (szendvicshez):

  • szójából készült gombás fasírt
  • jégsaláta
  • lilahagyma karikára vágva
  • paradicsom
  • paprika felkarikázva
  • teljes kiőrlésű zsemle
  • csalamádé
  • ketchup
  • mustár
  • parmezán sajt

Elkészítés:

Lépés: 1

Előzőleg daraboljunk fel 1 zsemlét, és áztassuk be kevés tejbe, majd készítsünk 10 dkg szójakockából egy adag 1 dl olajon pirított szójamasszát az előbbiek szerint. Szükség esetén vizet is használhatunk az áztatáshoz.

Lépés: 2

Utána 30 dkg gombát folyó vízben mossunk meg, és szeleteljük fel, majd vágjuk még kisebb darabokra, és 0,5 dl olajon pirítsuk meg. Közben 1 közepes fej vöröshagymát aprítsunk fel, és a megpirult gomba közé keverve dinszteljük üvegesre. A gombás hagymát egy csokor apróra vágott petrezselyemmel együtt adjuk a masszához.

Lépés: 3

Ezután morzsoljuk az erősen kifacsart zsemlét is a péphez, és üssünk rá 1 nagyobb tojást. Reszeljünk rá 2 gerezd fokhagymát, majd tegyünk bele 1 kávéskanál rostos paradicsomlevet, 1 mokkáskanál sót, egy csipet őrölt borsot, és jól keverjük össze. Szükség esetén a paradicsomlé fél mokkáskanál paradicsompürével vagy paprikakrémmel is helyettesíthető.

Lépés: 4

Ezután formáljunk belőle 2 cm vastag pogácsákat, forgassuk bele zsemlemorzsába, és forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra. A sütést közepes lángon, fedő nélkül végezzük. Csak akkor forgassuk át, ha az alja már teljesen megsült, mert különben szétesik. Vigyázzunk rá, hogy ne égessük meg. Süssük ki a szójás-gombás fasírtokat.

Lépés: 5

A zsemlét vágjuk ketté, helyezzük rá a parmezán sajtot, majd olvasszuk rá a sütőben. Ha kész helyezzük rá a salátát, a szójafasírtot, tegyük a tetejére a zöldségeket, csalamádét, a lilahagymát. Ízlés szerint tegyünk rá ketchup-ot, mustárt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Alföldi tarhonyaleves
Alföldi tarhonyaleves

A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és megpirítjuk. Mikor már aranyszínű, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, az őrölt köményt, a kockára vágott zöldpaprikát, és pár percig lassú...

Close