Vegaburger gombás szójafasírttal

2012-11-14
Vegaburger gombás szójafasírttal
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók (gombás szójafasírthoz):

  • 1 db zsemle
  • kevés tej
  • 10 dkg szójakocka
  • 30 dkg gomba
  • 1 dl olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • 1 nagyobb tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál rostos paradicsomlé
  • őrölt bors

Hozzávalók (szendvicshez):

  • szójából készült gombás fasírt
  • jégsaláta
  • lilahagyma karikára vágva
  • paradicsom
  • paprika felkarikázva
  • teljes kiőrlésű zsemle
  • csalamádé
  • ketchup
  • mustár
  • parmezán sajt

Elkészítés:

Lépés: 1

Előzőleg daraboljunk fel 1 zsemlét, és áztassuk be kevés tejbe, majd készítsünk 10 dkg szójakockából egy adag 1 dl olajon pirított szójamasszát az előbbiek szerint. Szükség esetén vizet is használhatunk az áztatáshoz.

Lépés: 2

Utána 30 dkg gombát folyó vízben mossunk meg, és szeleteljük fel, majd vágjuk még kisebb darabokra, és 0,5 dl olajon pirítsuk meg. Közben 1 közepes fej vöröshagymát aprítsunk fel, és a megpirult gomba közé keverve dinszteljük üvegesre. A gombás hagymát egy csokor apróra vágott petrezselyemmel együtt adjuk a masszához.

Lépés: 3

Ezután morzsoljuk az erősen kifacsart zsemlét is a péphez, és üssünk rá 1 nagyobb tojást. Reszeljünk rá 2 gerezd fokhagymát, majd tegyünk bele 1 kávéskanál rostos paradicsomlevet, 1 mokkáskanál sót, egy csipet őrölt borsot, és jól keverjük össze. Szükség esetén a paradicsomlé fél mokkáskanál paradicsompürével vagy paprikakrémmel is helyettesíthető.

Lépés: 4

Ezután formáljunk belőle 2 cm vastag pogácsákat, forgassuk bele zsemlemorzsába, és forró olajban mindkét oldalát süssük pirosra. A sütést közepes lángon, fedő nélkül végezzük. Csak akkor forgassuk át, ha az alja már teljesen megsült, mert különben szétesik. Vigyázzunk rá, hogy ne égessük meg. Süssük ki a szójás-gombás fasírtokat.

Lépés: 5

A zsemlét vágjuk ketté, helyezzük rá a parmezán sajtot, majd olvasszuk rá a sütőben. Ha kész helyezzük rá a salátát, a szójafasírtot, tegyük a tetejére a zöldségeket, csalamádét, a lilahagymát. Ízlés szerint tegyünk rá ketchup-ot, mustárt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close