Vagdalthússal töltött sült burgonya, pesto szósszal ízesítve
2012-10-25- Konyha: Magyar
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: 12 db vagdalthússal töltött sült burgonya
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 12 db burgonya
- 1 csipet só
- 10 dkg paradicsomos sprotni
- 50 dkg darált sertéshús
- 10 dkg paradicsompüré
- 1 evőkanál pesto-rosso szósz
- 2 dl badacsonyi olaszrizling (száraz fehérbor)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 15 dkg egész füstölt sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A burgonyákat megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, belsejüket kivájjuk.
Lépés: 2
A kivájt burgonyadarabkákat krémesítjük, összekeverjük a lepasszírozott sprotnival, a darált hússal, a paradicsompürével és a pesto szósz felével. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a kivájt burgonyákat.
Lépés: 3
A fehérbort a maradék pesto szósszal, a vágott petrezselyemzölddel és a reszelt sajt felével elkeverjük.
Lépés: 4
A megtöltött burgonyákat a reszelt sajttal megszórva és a fehérboros öntettel meglocsolva megsütjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Fehérje
51,5 g -
Zsír
26,9 g -
Szénhidrát
61,1 g -
Rost
1,6 g