Túróval töltött kaliforniai paprika velesült baconös, petrezselymes krumplival, paradicsommal és sütőtökkel
2013-11-29- Várható: 4 adag Túróval töltött kaliforniai paprika petrezselymes krumplival
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 4 db piros kaliforniai paprika
- 425 gr tehéntúró
- 400 gr tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- sütőtök
- kis marék snidling
- 1 szál rozmaring
- 6 szál petrezselyem
- 6 szál kakukkfű
- 10 db bazsalikom levél
- madárbegysaláta
- citrom
- almaecet
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 8 db közepes újkrumpli
- 1 kanálnyi aprított bacon
- olívaolaj
- 2 szál petrezselyem
Elkészítés:
Lépés: 1
A krumplikat héjában felteszem főni, paprikákat megskalpolom, a magházat kidobom. A túrót a hozzávalókkal összekeverem, megtöltöm a paprikákat.
Lépés: 2
Egy serpenyőben lerakom középre a paprikákat, körbe a megpucolt krumplikat, melyekre bacont rakok, majd rakok még hozzá 4 db paradicsomot, s kockára vágott sütőtököt, az egészet sózom, borsozom, meglocsolom olíva olajjal.
Lépés: 3
A serpenyőt berakom a sütőbe 180 C fokon 30 percre, légkeverésen. Hadd süljön! Majd átkapcsolok grill fokozatra 200 C fokra. Amikor már kész, a krumplira szórok aprított petrezselymet.
Lépés: 4
A salátát sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá almaecetet.
Jó étvágyat!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet