Tonhalas bruschetta

2012-11-12
Tonhalas bruschetta
  • Várható: Tonhalas bruschetta 2 főre
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 25perc

A bruschetta egy nagyon könnyű kis előétel, amely arra való, hogy a gyomrunkat előkészítsük a főétkezésre. Az olaszok azt mondják, hogy éhes gyomorra nem lehet sokat enni, ezért a vendégeiket gyakran kínálják bruschettával, hogy jókat tudjanak lakmározni.

A tonhalas bruschetta ráadásul egy nagyon exkluzív előétel, hiszen a tonhal az egyik legnemesebb halfajta.

Hozzávalók:

  • toast kenyér
  • 20 dkg minőségi tonhal steak konzerv
  • 5 evőkanál minőségi (házi) majonéz
  • 2 db savanyú uborka apró kockára vágva
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 fél citrom leve
  • 1 kiskanál tárkony
  • 1 kaliforniai paprika, felkarikázva
  • bors

Elkészítés:

Lépés: 1

Először a tonhalat tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a majonézt, a savanyú uborkát, a fűszereket, facsarjuk rájuk a fél citrom levét. Egy villa segítségével jól dolgozzuk el a hozzávalókat.

Lépés: 2

Pirítsuk meg a toast kenyerek egyik oldalát.

Lépés: 3

A megpirított oldalra halmozzunk rá a tonhalas krémből, tegyünk rá egy karika paprikát, és szépen szórjuk meg a reszelt sajttal.

Lépés: 4

Az előételünket helyezzük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg a sajt rá nem olvad a tetejére. Az előételek mellé könnyű, száraz bor illik, ezért a tonhalas bruschetta mellé egy szénsavas rosét ajánlanék.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Pisztráng zöldmandulamártással

    Pisztráng zöldmandulamártással

  • Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

    Fusilli fehérboros, tejszínes gombával, medvehagymával és füstölt sajttal

  • Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

    Epres-szamócás, eperlikőrös tiramisu

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

  • Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

    Tagliatelle medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vajon sült körteszeletek camembert sajttal
Vajon sült körteszeletek camembert sajttal

A megmosott körtét hosszában ujjnyi szeletekre vágjuk. Vajon megpirítjuk a szeletek mindkét felét, majd ráöntjük a bort.

Close