Töltött sárgadinnye
2014-04-08- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Töltött sárgadinnye 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:15 óra
- Kész: 1:25 óra
Hozzávalók:
- 4 db kb. 2 kg kisméretű sárgadinnye
- 600 g sült jérce
- 5 g só
- 5 g bors
- 1 dl borecet
- 100 g kék szőlő
- 100 g töltött olíva
- 2 dl tejföl
- 1 db citrom
- 3 cl konyak
- 1 csomó friss kerti zsázsa- vagy turbolyafű
Elkészítés:
Lépés: 1
A kisméretű sárgadinnyék felső harmadát levágjuk, a magját kikaparjuk, a húsát pedig kivájva apróra daraboljuk.
Lépés: 2
A sült jércéről lefejtjük a bőrét, és a csontjai nélkül felkockázzuk, fél órára bor-, esetleg őszibarackecetbe tesszük. Közben a feldarabolt gyümölcshúshoz adjuk a szőlőszemeket és az olívát.
Lépés: 3
A tejfölt habosra keverjük a sóval, borssal, az összemorzsolt friss kerti zsázsa- vagy turbolyafűvel, valamint a konyakkal. Mindezt lazán összedolgozzuk, és betöltjük a dinnye héjába, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Lépés: 4
Tálaláskor egy mély üvegtálba apróra tört jeget rakunk, ebbe állítjuk a töltött dinnyét, és rátesszük a tetejét is. Maradék anyagaival díszítjük, a dekoratív tálalásra itt is érdemes külön gondot fordítani.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
529 kcal -
Fehérje
34 g -
Zsír
20 g -
Szénhidrát
44 g