Tojássaláta retekkel és fokhagyma öntettel

2013-12-18
Tojássaláta retekkel és fokhagyma öntettel
  • Várható: Tojássaláta retekkel és fokhagyma öntettel 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 45perc

Borajánló: félszáraz fehérbor

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • csipet étkezési só
  • 4 db tojás (M méret)
  • 2 db alma
  • 2 csomó retek
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 fej saláta

Hozzávalók (öntethez):

  • 450 g tejföl
  • 1 csomó kapor
  • 1 fej fokhagyma

Hozzávalók (tálaláshoz):

  • 4 db kifli

Elkészítés:

Lépés: 1

A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, és cikkekre vágjuk. Az almát, a piros retket és az újhagymát egyenletes kockára vágjuk.

Lépés: 2

Salátás tálban a megmosott salátaleveleket elrendezzük, és az összes hozzávalót hozzáadjuk.

Lépés: 3

A tejfölből, a kaporból és a reszelt fokhagymából öntetet készítünk.

Lépés: 4

Tálalás előtt az öntetet ráöntjük a salátára, karikára vágott kiflivel kínáljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    936,4 kcal
  • Fehérje

    26,9 g
  • Zsír

    56,8 g
  • Szénhidrát

    75,4 g
  • Rost

    3,6 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zombie koktél
Zombie koktél

Az összes hozzávalót sékerben összerázzuk 2-3 szem jéggel, majd a pohárba szűrjük sok törtjégre.

Close