Tojássaláta retekkel és fokhagyma öntettel
2013-12-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Tojássaláta retekkel és fokhagyma öntettel 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 45perc
Borajánló: félszáraz fehérbor
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- csipet étkezési só
- 4 db tojás (M méret)
- 2 db alma
- 2 csomó retek
- 1 csomó újhagyma
- 1 fej saláta
Hozzávalók (öntethez):
- 450 g tejföl
- 1 csomó kapor
- 1 fej fokhagyma
Hozzávalók (tálaláshoz):
- 4 db kifli
Elkészítés:
Lépés: 1
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük, és cikkekre vágjuk. Az almát, a piros retket és az újhagymát egyenletes kockára vágjuk.
Lépés: 2
Salátás tálban a megmosott salátaleveleket elrendezzük, és az összes hozzávalót hozzáadjuk.
Lépés: 3
A tejfölből, a kaporból és a reszelt fokhagymából öntetet készítünk.
Lépés: 4
Tálalás előtt az öntetet ráöntjük a salátára, karikára vágott kiflivel kínáljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
936,4 kcal -
Fehérje
26,9 g -
Zsír
56,8 g -
Szénhidrát
75,4 g -
Rost
3,6 g