Tiroli krémes
2013-02-21- Várható: 1 tepsi Tiroli krémes
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
“Ha kedveli a házias ízeket, akkor a tiroli krémest mindenképpen érdemes kipróbálnia. Ennek a sütinek roppanós a tésztája, a tölteléke pedig folyós, így az íz élmény mellett a fogyasztása is élményszámba megy.”
Hozzávalók (tésztához):
- 50 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 tojás
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag szalakáli
- 1 dl langyos tej
Hozzávalók (krémhez):
- 0,5 liter tej
- 4 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg vaj
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
Lépés: 1
Először a szalakálit keverjük el a langyos tejjel, majd adjuk hozzá a margarint, a lisztet, a tojást és a porcukrot.
Lépés: 2
Gyúrjuk alaposan össze a hozzávalókat, majd a tésztát osszuk 4 egyenlő részre. Nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a tésztákat, és egy nagy tepsi hátulján 10 perc alatt süssünk belőle szép sárga lapokat. Mivel szalakálit is tettünk a tésztába, a sütés közben kellemetlen szag fog felszabadulni, amely hamar el fog illanni, és a krémesben egyáltalán nem lehet majd érezni.
Lépés: 3
A krém elkészítéséhez a lisztből, a tejből és a vaníliás cukorból főzzünk sűrű masszát, amelyet hagyjunk kihűlni.
Lépés: 4
A vajat, a margarint, a cukrot és a citromlevet keverjük habosra, majd forgassuk hozzá a kihűlt masszához.
Lépés: 5
Az elkészült krémet kenjük a kisült lapok közé, és már kész is van a tiroli krémes. Néhány óráig pihentessük a süteményünket, majd porcukorral megszórva, szépen szeletelve kínáljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet