Tiroli krémes

2013-02-21
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 1 tepsi Tiroli krémes
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

“Ha kedveli a házias ízeket, akkor a tiroli krémest mindenképpen érdemes kipróbálnia. Ennek a sütinek roppanós a tésztája, a tölteléke pedig folyós, így az íz élmény mellett a fogyasztása is élményszámba megy.”

Hozzávalók (tésztához):

  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 1 csomag szalakáli
  • 1 dl langyos tej

Hozzávalók (krémhez):

  • 0,5 liter tej
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg vaj
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

Lépés: 1

Először a szalakálit keverjük el a langyos tejjel, majd adjuk hozzá a margarint, a lisztet, a tojást és a porcukrot.

Lépés: 2

Gyúrjuk alaposan össze a hozzávalókat, majd a tésztát osszuk 4 egyenlő részre. Nyújtsuk 3-4 mm vastagságúra a tésztákat, és egy nagy tepsi hátulján 10 perc alatt süssünk belőle szép sárga lapokat. Mivel szalakálit is tettünk a tésztába, a sütés közben kellemetlen szag fog felszabadulni, amely hamar el fog illanni, és a krémesben egyáltalán nem lehet majd érezni.

Lépés: 3

A krém elkészítéséhez a lisztből, a tejből és a vaníliás cukorból főzzünk sűrű masszát, amelyet hagyjunk kihűlni.

Lépés: 4

A vajat, a margarint, a cukrot és a citromlevet keverjük habosra, majd forgassuk hozzá a kihűlt masszához.

Lépés: 5

Az elkészült krémet kenjük a kisült lapok közé, és már kész is van a tiroli krémes. Néhány óráig pihentessük a süteményünket, majd porcukorral megszórva, szépen szeletelve kínáljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Húsgombócok cukkínisalátával
Húsgombócok cukkínisalátával

A darált húst tálba tesszük, ráütjük a tojásokat, ízesítjük sóval.

Close