Thai kacsamell pikáns chilis salátával
2013-10-08- Várható: 2 adag Thai kacsamell pikáns csilis salátával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 2:30 óra
Csípős, fűszeres, igazán erős karakterű fogás, amelyet a thai konyha ihletett. Nem tudok hozzá beharangozót írni… ezt egész egyszerűen meg kell kóstolni!
Hozzávalók:
- 2 kacsamell (egyenként kb. 15 dkg)
- madársaláta
- 1 csokor friss koriander
- koktélparadicsom
- kukorica tortilla
Hozzávalók (páchoz és az öntethez):
- 1 púpozott teáskanál chili pehely
- 1 evőkanál sötét szójaszósz
- 1 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál limelé
- 1 nagy csipet fokhagyma pehely (vagy 4 gerezd reszelt fokhagyma)
- 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
- 3 evőkanál chilis olíva olaj
Elkészítés:
Lépés: 1
Az öntethez valókat alaposan összekeverem és elfelezem.
Lépés: 2
Az egyik felével 1-2 órára bepácolom a kacsát.
Lépés: 3
A salátát megmosom és leveleire szedem. A paradicsomot elfelezem, a koriandert finomra vágom.
Lépés: 4
A kacsa sütése: hideg serpenyőbe teszem bőrével lefelé, majd mehet a tűzre. Végig alacsony lángon süssük! Kb. 10 percet sütöm lefedve a bőrős felét, majd 10 percig a másikat. Én most kisebb darabokat vettem, ha nagyobb a hús, akkor süssük 5-5 perccel tovább. Mikor kész, félreteszem és hagyom 10 percig állni.
Lépés: 5
Ezidő alatt összekeverem a salátát a csilis öntettel. A torillát száraz serpenyőben megpirítom. Kiveszem és pár másodpercre összecsippentem, hogy megkapja a "kagyló" formát. (Tényleg elég 5-10 mp.)
Lépés: 6
A húst felszeletelve tálalom. Én szépen belepakoltam a tortillába a salátát és a kacsát. Persze könyékig szószos lettem, de megérte. :)
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet