Tejszínes cukkíni krémleves
2013-06-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Tejszínes cukkíni krémleves 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 32perc
Hozzávalók:
- 1 db cukkíni
- 5 dkg vaj
- 1 csomag újhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- csipetnyi só
- 3 dl tejszín
- csipetnyi bors
- 8 dkg szárított sonka
- 4 dkg tökmag
Elkészítés:
Lépés: 1
A cukkínit megmossuk, hosszában negyedeljük, majd feldaraboljuk.
Lépés: 2
Az újhagymát vékony szeletekre vágva vajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, a fokhagymagerezdeket és a cukkínit.
Lépés: 3
Először fedő nélkül gyors tűzön, majd lefedve lassú tűzön pirítjuk, pároljuk. Befűszerezzük, időnként megkeverjük, vigyázva, nehogy odakozmáljon.
Lépés: 4
Tíz perc elteltével ráöntjük a tejszínt, majd ugyanannyi vizet, felforraljuk, és botmixerrel krémmé törjük.
Lépés: 5
A pépesítés után újra felforraljuk, és ha szükségesnek tartjuk, le is szűrhetjük, de jobb, ha a rostanyagokat inkább elfogyasztjuk.
Lépés: 6
A levest forrón tálaljuk, pirított tökmaggal és pirított sonkával megszórva.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
485,7 kcal -
Fehérje
31,6 g -
Zsír
39,4 g -
Szénhidrát
16 g -
Rost
0,3 g