Tejszínes, chilis, medvehagymás hagymaleves
2014-03-26- Várható: 4 tányér Tejszínes, chilis, medvehagymás hagymaleves
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 1/2 póréhagyma zöldjével
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- 3 db chili paprika
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- vaj
- olívaolaj
- 1 dl főző tejszín
- 1 l víz
Elkészítés:
Lépés: 1
A póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, a petrezselymet nagyobb darabokra vágom.
Lépés: 2
Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a póréhagymát és az újhagymát, felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.
Lépés: 3
Kis idő után hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Felrottyantom és tálalok.
Lépés: 4
Merek a levesből a tányérba, vágok rá chilit, teszek rá petrezselyemlevelet és medvehagymát.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet