Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
2014-02-24- Várható: 4 adag Tejfölös rakott kelkáposzta a sütőből
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 30 dkg darált hús vegyesen (marha és sertés)
- 15 dkg rizs
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db chili
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- köménymag
- kakukkfű
- oregánó
- szerecsendió
- olívaolaj
- vaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A megmosott káposztaleveleket kettévágom, s néhány percre forró vízbe dobom, melybe sót és köménymagot szórtam. A hagymát, a fokhagymát, a chilit, s a petrezselymet aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A sajtot lereszelem.
Lépés: 2
Egy serpenyőben a hagymát olívaolajon megpirítom, rádobom a fokhagymát, chili paprikát és a darált húst. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem egy keverőtálba.
Lépés: 3
A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, a paprika krémet, megszórom a fűszerekkel, összekeverem.
Lépés: 4
Egy serpenyőt kivajazok, ráfektetem a kelkáposzta levelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek rá paprikát és paradicsomot, majd kelkáposztalevelekkel borítom. Meglocsolom tejföllel, s szórok rá bőven sajtot.
Lépés: 5
Előmelegített sütőben, 180 C fokon 30 percig fóliával letakarva sütöm, majd a fóliát levéve aranybarnára grillezem.
Lépés: 6
Tálalok, díszítem egy chilivel, s egy káposztalevéllel.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet