Tárkonyos kacsaragu leves

2013-06-24
Tárkonyos kacsaragu leves
  • Várható: Tárkonyos kacsaragu leves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 6perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:16 óra

Hozzávalók (leveshez):

  • 80 dkg kacsacomb
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • csipet tárkony
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl Chardonnay Colombard száraz fehérbor
  • 5 dkg liszt

Hozzávalók (levesbetéthez):

  • 1 csokor metélőhagyma
  • csipet tárkony
  • 1 szál zellerzöld
  • csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

Lépés: 1

A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a háját apróra szeleteljük. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben pirítani kezdjük. Mikor kezd kiolvadni a zsírja, hozzáadjuk a kacsahájat, és az egészet aranyszínűre pirítjuk. Ha megpirult, az így keletkezett töpörtyűt egy tálban félretesszük.

Lépés: 2

A zsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a préselt fokhagymát, az őrölt borsot, a finomra szeletelt petrezselyemzöldet, a tárkonyt, és átforgatjuk az egészet.

Lépés: 3

Ezután belekeverjük a kacsahúst, a kockára vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, majd pár percig lassú tűzön pirítjuk. Mikor illatosan pezseg, ráöntjük a fehérbort és fél liter vizet. Ha a zöldség és a hús megpuhult, tejszínes-tejfölös habarással sűrítjük a levest, és lassú tűzön forraljuk tovább.

Lépés: 4

Míg forr a leves, elkészítjük a levesbetétet: a megpirított szalonnát és a kacsa töpörtyűt ledaráljuk. A lisztet, a tojást, az apróra vágott zellerzöldet összekeverjük, sóval és metélőhagymával ízesítjük. Kevés vizet adunk hozzá, és elkeverjük benne a ledarált szalonnát és kacsatöpörtyűt. Lassan a forró levesbe szaggatjuk.

Lépés: 5

A levest frissen vágott tárkonnyal tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.4 / 5)

3.4 5 5
Értékelje a receptet

5 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    1283 kcal
  • Fehérje

    67,1 g
  • Zsír

    81,8 g
  • Szénhidrát

    59,5 g
  • Rost

    6,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.