Tárkonyos csirkeraguleves
2012-11-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Tárkonyos csirkeraguleves 2 főre
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
A tárkony egyedi, érdekes íze egy csipet változatosságot tud hozni a hétköznapok ételeibe. A tárkonyos csirkeraguleves tulajdonképpen az egyszerű húsleves továbbgondolása, de néhány hozzávalóval mégis igazi íz élményt lehet létrehozni.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve
- 2 teáskanál mustár
- 3 csipet tárkony
- 1 fej vöröshagyma, egészben hagyva
- 2 db sárgarépa, apróra vágva
- 1 db fehérrépa, apróra vágva
- 1 db zeller, felkarikázva
- 20 dkg zöldborsó
- 1 liter zöldség, vagy húsleves alaplé
- olívaolaj
- só
- fehér bors
Elkészítés:
Lépés: 1
Először vágjuk kockára a csirkemell filét, és az olíva olajon pirítsuk meg. Ezután tegyük az ételbe a megtisztított, előkészített zöldségeket, és így is pároljuk őket együtt a hússal. Néhány perc múlva öntsük fel a levest az alaplével, és ha szükséges sózzunk, borsozzunk.
Lépés: 2
A csirkehús szinte a pirítástól megpuhul, ezért a levest csak addig kell főzni, amíg a zöldségek megpárolódnak. Ha ezzel megvolnánk, akkor adjuk a leveshez a tejszínt, a mustárt, a citromlevet és a tárkonyt.
Lépés: 3
Forraljuk újra fel a levest, de már ne főzzük tovább.
Lépés: 4
A tárkonyos csirkeragu levesbe bátran tehetnek más zöldségeket is, ha éppen van otthon egy kis gomba, vagy karfiol, akkor azt is tehetnek bele.
Lépés: 5
A tárkonyos csirkeraguleveshez fehér bor illik legjobban, egy száraz chardonnay biztosan jó választás lesz.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet