Tárkonyos csirkeraguleves

2012-11-13
Tárkonyos csirkeraguleves
  • Várható: Tárkonyos csirkeraguleves 2 főre
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 45perc

A tárkony egyedi, érdekes íze egy csipet változatosságot tud hozni a hétköznapok ételeibe. A tárkonyos csirkeraguleves tulajdonképpen az egyszerű húsleves továbbgondolása, de néhány hozzávalóval mégis igazi íz élményt lehet létrehozni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1/2 citrom leve
  • 2 teáskanál mustár
  • 3 csipet tárkony
  • 1 fej vöröshagyma, egészben hagyva
  • 2 db sárgarépa, apróra vágva
  • 1 db fehérrépa, apróra vágva
  • 1 db zeller, felkarikázva
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 liter zöldség, vagy húsleves alaplé
  • olívaolaj
  • fehér bors

Elkészítés:

Lépés: 1

Először vágjuk kockára a csirkemell filét, és az olíva olajon pirítsuk meg. Ezután tegyük az ételbe a megtisztított, előkészített zöldségeket, és így is pároljuk őket együtt a hússal. Néhány perc múlva öntsük fel a levest az alaplével, és ha szükséges sózzunk, borsozzunk.

Lépés: 2

A csirkehús szinte a pirítástól megpuhul, ezért a levest csak addig kell főzni, amíg a zöldségek megpárolódnak. Ha ezzel megvolnánk, akkor adjuk a leveshez a tejszínt, a mustárt, a citromlevet és a tárkonyt.

Lépés: 3

Forraljuk újra fel a levest, de már ne főzzük tovább.

Lépés: 4

A tárkonyos csirkeragu levesbe bátran tehetnek más zöldségeket is, ha éppen van otthon egy kis gomba, vagy karfiol, akkor azt is tehetnek bele.

Lépés: 5

A tárkonyos csirkeraguleveshez fehér bor illik legjobban, egy száraz chardonnay biztosan jó választás lesz.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tiroli almás-mákos rétes
Tiroli almás-mákos rétes

Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, majd összekeverjük a mézzel és a mazsolával.

Close