Szőlőtorta karamellhálóban
2014-09-08- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 12 szelet Szőlőtorta karamellhálóban
- Felszolgálás: 6-12 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 2:30 óra
- Kész: 2:40 óra
Hozzávalók (tésztához):
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 1 tojássárgája
- 70 g porcukor
- kb. 2 dl tejföl
- 5 g só
Hozzávalók (töltelékhez):
- 1 csomag citromos pudingpor
- 4 dl tej
- 100 g cukor
- 1 db citrom
- 100 g mazsolaszőlő
- 750 g nagy szemű szőlő
- 150 g cukor a karamellhez
Elkészítés:
Lépés: 1
A tészta anyagait annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy rugalmasan puha tésztát kapjunk. Tegyük hűvös helyre, és egy óráig pihentessük, majd úgy formáljuk, nyújtsuk, hogy a kivajazott tortaformának pereme is legyen.
Lépés: 2
200 °C-os sütőben aranysárgára sütjük. Közben a tasak előírásait követve elkészítjük a pudingot, citromhéjjal és -lével dúsítsuk.
Lépés: 3
A tésztát és a pudingot is hagyjuk kihűlni, ez utóbbiba belekeverjük a vízben áztatott és kicsavart mazsolaszőlőt.
Lépés: 4
A sütőformában hagyjuk a tésztát, megtöltjük a krémmel, és a tetejére tegyük szép sorban a megmosott szőlőszemeket. Szebben alakítható, ha váltakozva piros, fehér és lila szőlőt használunk a körkörös díszítéshez.
Lépés: 5
A 150 g cukorból karamellt pirítunk, és melegen rácsot húzunk a már kész tortára. Jól behűtve, 12 szeletbe vágva tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
220 kcal -
Fehérje
3 g -
Zsír
11 g -
Szénhidrát
37 g