Szív küldi szívnek
2012-11-14- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Ajánlott ital: száraz rosé
Hozzávalók:
- 50 dkg filézett pulykamell
- 2 szál póréhagyma
- 2 dl ketchup
- 15 dkg parajlevél
- 3 dl tejszín
- 1 dl olaj
- 0,5 liter húsleves (kockából)
- 1 evőkanál KNORR Delikát ételízesítő
- őrölt gyömbér
- fehér bors
Elkészítés:
Lépés: 1
A parajleveleket nagyon alaposan megmossuk. A póréhagymáról leszedjük a külső, takaró leveleket.
Lépés: 2
A pulykamellből nagy, nyitott szeleteket vágunk, melyeknek mindkét oldalát enyhén besózzuk, meghintjük őrölt gyömbérrel, fehér borssal.
Lépés: 3
A parajlevelekkel betakarjuk, közepére tesszük a pórészárat. Kevés olajjal megkent alufóliába tekerjük. Ketchuppal, Delikát ételízesítővel ízesített húslevesben kipároljuk.
Lépés: 4
A fóliát eltávolítjuk, a roládokat kissé rézsútosan felszeleteljük. A visszamaradt levet kevés tejszínnel mártás sűrűségűre beforraljuk.
Lépés: 5
Tálaláskor bevonjuk vele a húst. Párolt zöldségekkel, sült burgonyaropogóssal körítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
450 kcal