Színes csoki nyalókák

2013-12-16
Színes csoki nyalókák
  • Várható: 6 db Színes csoki nyalóka
  • Felszolgálás: 6 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

Gyerekeknek készítettem ezeket a színes csoki nyalókákat “Praliné Paradicsom” receptje alapján. Az elkészítését nem csak a blogon olvashattam, hanem olyan szerencsés voltam, hogy 2013-ban megrendezett Édes Napok csokoládé és édességünnep fesztiválon meg is nézhettem a bemutatót, amelyet Ötvös Zsuzsa (Praliné Paradicsom blog szerzője) tartott, a csokoládé természetes anyagokkal való színezéséről.

A kivitelezés egyszerű, különleges, szép színeket hozhatunk létre mesterséges színező anyagok használata nélkül.

Matcha tea (japán tea) por, a fehér csoki zöld színét és a másik két színt pedig, a liofilizált málna ill. eper adja.

Hozzávalók:

  • 10 dkg fehér csoki
  • 5-6 gr liofilizált málna vagy eper
  • 1 gr kakaóvaj por
  • Matcha tea por (egy késhegynyit tettem a 10 dkg fehér csokihoz)

Elkészítés:

Lépés: 1

A liofilizált gyümölcsöt aprítógépben porrá aprítom, átszitálom, hogy a magok ne maradjanak benne.

Lépés: 2

A fehér csokit apró darabokra töröm és felolvasztom (40-45 fok), a csokiolvasztó gépben vagy víz-gőz fölött.

Lépés: 3

A tálat, amiben a csokit olvasztom, hűvös helyre teszem (pl. konyhapult), és állandó keverés mellett lehűtöm (33-34 fok).

Lépés: 4

Beleteszem a kakaóvaj port, átkeverem, majd beleteszem a liofilizált gyümölcsöt, kevergetve munkahőmérsékletre hűtöm (29-30 fok).

Lépés: 5

Formába öntöm, hűtőben kb. fél órát (teljes dermedésig) hűtöm.

Lépés: 6

Kifordítom a formából, és már kész is van!

Tipp:

Matcha teás változatnál ugyan így járok el, csak ott értelemszerűen a tea port használom a gyümölcs helyett.

Horváth Györgyi vagyok, a "Csokoládé Kreatívan"..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pink Passoa koktél
Pink Passoa koktél

Erőteljesen rázzuk össze jéggel egy koktélos sékerben a hozzávalókat.

Close