Színes csoki nyalókák
2013-12-16- Konyha: Nemzetközi
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 6 db Színes csoki nyalóka
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
Gyerekeknek készítettem ezeket a színes csoki nyalókákat “Praliné Paradicsom” receptje alapján. Az elkészítését nem csak a blogon olvashattam, hanem olyan szerencsés voltam, hogy 2013-ban megrendezett Édes Napok csokoládé és édességünnep fesztiválon meg is nézhettem a bemutatót, amelyet Ötvös Zsuzsa (Praliné Paradicsom blog szerzője) tartott, a csokoládé természetes anyagokkal való színezéséről.
A kivitelezés egyszerű, különleges, szép színeket hozhatunk létre mesterséges színező anyagok használata nélkül.
Matcha tea (japán tea) por, a fehér csoki zöld színét és a másik két színt pedig, a liofilizált málna ill. eper adja.
Hozzávalók:
- 10 dkg fehér csoki
- 5-6 gr liofilizált málna vagy eper
- 1 gr kakaóvaj por
- Matcha tea por (egy késhegynyit tettem a 10 dkg fehér csokihoz)
Elkészítés:
Lépés: 1
A liofilizált gyümölcsöt aprítógépben porrá aprítom, átszitálom, hogy a magok ne maradjanak benne.
Lépés: 2
A fehér csokit apró darabokra töröm és felolvasztom (40-45 fok), a csokiolvasztó gépben vagy víz-gőz fölött.
Lépés: 3
A tálat, amiben a csokit olvasztom, hűvös helyre teszem (pl. konyhapult), és állandó keverés mellett lehűtöm (33-34 fok).
Lépés: 4
Beleteszem a kakaóvaj port, átkeverem, majd beleteszem a liofilizált gyümölcsöt, kevergetve munkahőmérsékletre hűtöm (29-30 fok).
Lépés: 5
Formába öntöm, hűtőben kb. fél órát (teljes dermedésig) hűtöm.
Lépés: 6
Kifordítom a formából, és már kész is van!
Tipp:
Matcha teás változatnál ugyan így járok el, csak ott értelemszerűen a tea port használom a gyümölcs helyett.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet