Szilvadzsem mogyoróval

2015-02-09
Szilvadzsem mogyoróval
  • Várható: 4 db literes üvegnyi Szilvadzsem mogyoróval
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:25 óra
  • Kész: 1:30 óra

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kék szilva
  • 500 g mogyoró
  • 500 g cukor
  • 15 g őrölt fahéj
  • 15 g őrölt szegfűszeg

Elkészítés:

Lépés: 1

A kék szilvát bő vízben, többször is átmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk. Összekeverjük a cukorral, az őrölt fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel, majd melegíteni kezdjük.

Lépés: 2

Állandó kevergetés közben, lassú tűzön 20-30 percig rotyogtatjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az átpörkölt és megtisztított mogyorót egészben.

Lépés: 3

A megfelelően előkészített, jól zárható üvegekbe szedjük, és ruhák között hagyjuk kihűlni.

Lépés: 4

A kamrába állítva száraz helyre tesszük, a reggelihez és süteményekbe egyaránt kellemes, új ízű szilvadzsemet.

A feltüntetett tápértékek 1 üvegnyi szilvadszemre vonatkoznak!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1066 kcal
  • Fehérje

    18 g
  • Zsír

    32 g
  • Szénhidrát

    141 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zöldmandula lángolva, mazsolás puncsfagylalttal
Zöldmandula lángolva, mazsolás puncsfagylalttal

Egy flambírozó - teflon bevonatú - serpenyőben felolvasztjuk a vajat.

Close