Szilvadzsem mogyoróval
2015-02-09- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Köret
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: 4 db literes üvegnyi Szilvadzsem mogyoróval
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:25 óra
- Kész: 1:30 óra
Hozzávalók:
- 1,5 kg kék szilva
- 500 g mogyoró
- 500 g cukor
- 15 g őrölt fahéj
- 15 g őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
Lépés: 1
A kék szilvát bő vízben, többször is átmossuk, kimagozzuk és ledaráljuk. Összekeverjük a cukorral, az őrölt fahéjjal és az őrölt szegfűszeggel, majd melegíteni kezdjük.
Lépés: 2
Állandó kevergetés közben, lassú tűzön 20-30 percig rotyogtatjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük az átpörkölt és megtisztított mogyorót egészben.
Lépés: 3
A megfelelően előkészített, jól zárható üvegekbe szedjük, és ruhák között hagyjuk kihűlni.
Lépés: 4
A kamrába állítva száraz helyre tesszük, a reggelihez és süteményekbe egyaránt kellemes, új ízű szilvadzsemet.
A feltüntetett tápértékek 1 üvegnyi szilvadszemre vonatkoznak!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1066 kcal -
Fehérje
18 g -
Zsír
32 g -
Szénhidrát
141 g