Szegfűszeges sült csirke burgonyapürével
2013-11-27- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Nehéz

- Várható: Szegfűszeges sült csirke burgonyapürével 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke
- 2 db alma
- csipet petrezselyemzöld
- 3 dl száraz fehérbor
- 20 dkg bacon szalonna
- 2 db vöröshagyma
- 20 db szegfűszeg
- csipet só
Hozzávalók (burgonyapüréhez):
- 1,2 kg burgonya
- csipet só
- 5 dl tej
- 1 kávéskanál őrölt fehér bors
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkét megmossuk, kívül-belül megsózzuk, tűzálló tálba tesszük. A félbevágott almát és a petrezselyemzöldet a csirkébe töltjük. A vékony szelet szalonnával betakarjuk, a szegfűszeggel megtűzdeljük. Meglocsoljuk a fehérborral, mellé tesszük a negyedekbe vágott vöröshagymát, majd 160 °C-os sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Sütés közben időnként saját levével meglocsoljuk.
Lépés: 2
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük. Melegen megtisztítjuk, forró tejjel és vajjal összekeverjük, majd pürét készítünk belőle. Sóval, fehér borssal, a csirkében párolt almával és a hús mellett sült vöröshagymával ízesítjük, majd forró tejszínt teszünk hozzá.
Lépés: 3
Tálaláskor az ételt almával, petrezselyemzölddel díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1535,3 kcal -
Fehérje
100,3 g -
Zsír
84,7 g -
Szénhidrát
79,1 g -
Rost
4,3 g