Svéd gombasaláta
2013-09-13- Konyha: Skandináv
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Svéd gombasaláta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 33perc
Hozzávalók:
- 1 dl olaj
- 5 dkg cukor
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 60 dkg gomba
- 20 dkg paradicsompüré
- 1 db citrom
- csipet só
- csipet fehér bors
- csipet szerecsendió
- 1 dl Szekszárdi Kékfrankos vörösbor
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
Lépés: 1
Az olajat felforrósítjuk, a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet és a cikkekre vágott, megtisztított gombát.
Lépés: 2
Állandó keverés mellett, lassú tűzön pirítjuk az ételt, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, és pár percig továbbpirítjuk. Fél citrom levével, sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük. A legvégén hozzáöntjük a vörösbort, szükség szerint utánízesítjük.
Lépés: 3
Kihűlés után hűtőben tároljuk. Hidegen, citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
471,5 kcal -
Fehérje
17,8 g -
Zsír
42,2 g -
Szénhidrát
20,2 g -
Rost
2,6 g