Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
2013-10-22- Várható: Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával 2 személyre
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 60perc
Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.
Hozzávalók:
- 2 db kacsacomb
- 10 dkg rizs
- 2 db csiperkegomba
- 4 nagyobb újkrumpli
- 1 db répa
- 1 kicsi lilakáposzta fele
- 4 szál kakukkfű
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db babérlevél
- 1 dl vörösbor
- olaj
- só
- őrölt fekete bors
- köménymag
- ecet
Elkészítés:
Lépés: 1
A combokat sózom, megszórom borssal, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra. A rizst beáztatom.
Lépés: 2
Másnap a combokat kevés olajon felteszem sülni. A krumplikat megkapirgálom, a káposztát lereszelem, a gombát felvágom, a répát nagyobb darabokra vágom.
Lépés: 3
A rizst és a krumplit felteszem főni (természetesen külön edényben). Egy serpenyőben olajon a köményt megpirítom, majd rádobom a hagymát, megdinsztelem, ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, vörösbort, tovább dinsztelem.
Lépés: 4
A krumplit, a répát és a gombát kevés olajon megsütöm, majd tálalok.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet