Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

2013-10-22
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
  • Várható: Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával 2 személyre
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 60perc

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Hozzávalók:

  • 2 db kacsacomb
  • 10 dkg rizs
  • 2 db csiperkegomba
  • 4 nagyobb újkrumpli
  • 1 db répa
  • 1 kicsi lilakáposzta fele
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl vörösbor
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • köménymag
  • ecet

Elkészítés:

Lépés: 1

A combokat sózom, megszórom borssal, meglocsolom olajjal, s beteszem a hűtőbe egy napra. A rizst beáztatom.

Lépés: 2

Másnap a combokat kevés olajon felteszem sülni. A krumplikat megkapirgálom, a káposztát lereszelem, a gombát felvágom, a répát nagyobb darabokra vágom.

Lépés: 3

A rizst és a krumplit felteszem főni (természetesen külön edényben). Egy serpenyőben olajon a köményt megpirítom, majd rádobom a hagymát, megdinsztelem, ráteszem a káposztát is, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, vörösbort, tovább dinsztelem.

Lépés: 4

A krumplit, a répát és a gombát kevés olajon megsütöm, majd tálalok.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Szilveszteri töltött káposzta
Szilveszteri töltött káposzta

A füstölt császárszalonnát fedő alatt bő vízben megfőzzük.

Close