Sörben sült kacsacomb citromos almaszósszal

2012-10-31
Sörben sült kacsacomb citromos almaszósszal
  • Várható: 6 db sörös kacsacomb
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:35 óra

Hozzávalók (kacsacombhoz):

  • 6 db kacsacomb
  • ízlés szerint só
  • 1 csipet majoránna
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 doboz sör
  • 4 db alma
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A kacsacombokat megmossuk, majd sóval, majoránnával és őrölt köménnyel bedörzsöljük. A sört beleöntjük egy tepsibe, bőrével felfelé rátesszük a kacsacombokat.

Lépés: 2

Mellétesszük a negyedre vágott almát, a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Az egészet lefóliázzuk, és 160 °C-os sütőben 50 percig pároljuk.

Lépés: 3

A párolás után a fóliát levesszük, a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra felmelegítjük, és saját levével locsolgatva kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Lépés: 4

Amíg a kacsa sül, elkészítjük a köretet (ajánlott: burgonyapüré) és a salátát (ajánlott: paprikasaláta).

Lépés: 5

A tepsiben maradt pecsenyelét leszűrjük. A megsült almára és vöröshagymára facsarjuk a citromot, majd az egészet lepasszírozzuk. Leszűrjük, és tálalásig félretesszük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    2090 kcal
  • Fehérje

    133,6 g
  • Zsír

    134,6 g
  • Szénhidrát

    84,6 g
  • Rost

    6,9 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

Ha az iskolai menzára gondolunk, akkor a főzelékek között valahol a második vonalban ott szerepel a paradicsomos káposzta is.

Close