Sörben sült kacsacomb citromos almaszósszal
2012-10-31- Várható: 6 db sörös kacsacomb
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:35 óra
Hozzávalók (kacsacombhoz):
- 6 db kacsacomb
- ízlés szerint só
- 1 csipet majoránna
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 doboz sör
- 4 db alma
- 2 db vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A kacsacombokat megmossuk, majd sóval, majoránnával és őrölt köménnyel bedörzsöljük. A sört beleöntjük egy tepsibe, bőrével felfelé rátesszük a kacsacombokat.
Lépés: 2
Mellétesszük a negyedre vágott almát, a vöröshagymát és a fokhagyma gerezdeket. Az egészet lefóliázzuk, és 160 °C-os sütőben 50 percig pároljuk.
Lépés: 3
A párolás után a fóliát levesszük, a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra felmelegítjük, és saját levével locsolgatva kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Lépés: 4
Amíg a kacsa sül, elkészítjük a köretet (ajánlott: burgonyapüré) és a salátát (ajánlott: paprikasaláta).
Lépés: 5
A tepsiben maradt pecsenyelét leszűrjük. A megsült almára és vöröshagymára facsarjuk a citromot, majd az egészet lepasszírozzuk. Leszűrjük, és tálalásig félretesszük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
2090 kcal -
Fehérje
133,6 g -
Zsír
134,6 g -
Szénhidrát
84,6 g -
Rost
6,9 g