Sonkás kacsaragu zöldséges rizzsel

2014-01-22
Sonkás kacsaragu zöldséges rizzsel
  • Várható: 4 adag Sonkás kacsaragu zöldséges rizzsel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Borajánló: száraz minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 20 dkg füstölt sonka
  • 1 db egész kacsa
  • 3 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1/2 db póréhagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 db narancs
  • 2 evőkanál méz
  • csipet só
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • csipet fahéj

Hozzávalók (zöldséges rizshez):

  • 1 dl olaj
  • 30 dkg rizs
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • csipet kakukkfű
  • csipet só
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A nyers füstölt sonkát nagyobb kockákra vágjuk. A kacsát ízületei mentén feldaraboljuk.

Lépés: 2

A sárgarépát, a fehérrépát, a póréhagymát megtisztítjuk, és a sonkakockák méretére daraboljuk.

Lépés: 3

A fokhagymát lereszeljük, és a gyömbérrel együtt összekeverjük a borral. Hozzáadjuk a narancslevet, a mézet, a sót, a fehérborecetet és az őrölt fahéjat. A sonkát, a kacsát és a zöldségeket összekeverjük a páclével, és lassú tűzön, fedővel letakarva 45-50 perc alatt megfőzzük.

Lépés: 4

Az olajat felforrósítjuk, a rizst állandó keverés mellett megpirítjuk. A kockára vágott paprikát és cukkínit a rizshez adjuk, kakukkfűvel és sóval fűszerezzük, majd felengedjük 6 dl forró vízzel. Fedővel lefedve, 120 °C-os sütőben 20 perc alatt megpároljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1949,8 kcal
  • Fehérje

    100,7 g
  • Zsír

    137,1 g
  • Szénhidrát

    80,9 g
  • Rost

    4,7 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fokhagymás-bazsalikomos paradicsomleves
Fokhagymás-bazsalikomos paradicsomleves

A friss paradicsomokat leforrázzuk, és levesszük a héját.

Close