Sonkás dinnyekrém

2014-05-21
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Sonkás dinnyekrém 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 15perc
  • Kész: 30perc

Hozzávalók:

  • 150 g sovány füstölt hús vagy gépsonka
  • 70 g vaj
  • 70 g (1 doboz) mazsolás krémtúró
  • 500 g sárgadinnye
  • 5 g só
  • 5 g törött bors
  • 4 db édes - hamburgerhez illő - zsemlepuffancs

Elkészítés:

Lépés: 1

A vajat habosra keverjük az áttört mazsolás krémtúróval, sózzuk, borsozzuk, majd hozzátesszük a lereszelt sárgadinnye húsát, és a finomra vágott, sovány füstölt húst.

Lépés: 2

Jól összedolgozzuk, de ha illatosítani is akarjuk, egy kevés szerecsendió-reszeléket is tegyünk a krémbe, ezzel töltsük meg a félbevágott zsemlepuffancsokat csillagcsővel ellátott széles habzsákból.

Tipp:

Dinnyével – esetleg mandarinnal, naranccsal, almával stb. – díszítve adjuk az asztalra, tízóraira is kitűnő iskolás gyerekeknek.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    108 kcal
  • Fehérje

    11 g
  • Zsír

    39 g
  • Szénhidrát

    71 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Parajfelfújt kéksajt mártással
Parajfelfújt kéksajt mártással

A parajt leforrázzuk, vajon megpirítjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. Pépesítjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd simára keverjük.

Close