Sex on the Beach Jello Shots

2013-03-20
Sex on the Beach Jello Shots
  • Várható: 48-64 db Sex on the Beach Jello Shots
  • Felszolgálás: 12-18 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 7:18 óra
  • Kész: 7:20 óra

Hozzávalók:

  • 2 csésze forró víz
  • 2 csésze hideg víz
  • 1 doboz (4 1/2 csészére elegendő) narancsos Jell-O (ízesített desszert zselatin)
  • 9 cl Vodka
  • 6 cl Barack Pálinka
  • 8 narancs

1 csésze = 2,5 dl

Tipp (ízesített és színezett zselatin):

Ha nincs kéznél Dr. Oetker Gyümölcskocsonya por, amely különböző ízesítésekben (pl.: eper, erdei gyümölcs) is kapható, akkor a sima zselatint ételfestékekkel és szörpökkel/gyümölcslékkel lehet ízesíteni, illetve színezni.

Elkészítés:

Lépés: 1

A forró vizet öntsük egy kancsóba, és szórjuk bele az ízesített zselatin port, és keverjük jól fel.

Lépés: 2

Öntsük a kancsóba a hideg vizet, és szintén keverjük fel.

Lépés: 3

Adjuk hozzá a vodkát, és a barack pálinkát, majd ismét keverjük jól fel.

Lépés: 4

Készítsük el a desszerthez a zselatint megtartó narancs gerezdeket úgy, hogy először vágjuk félbe a 8 narancsot, majd egy evőkanál segítségével vájjuk ki a gyümölcs húsát úgy, hogy csak a belső fehér hártya réteg maradjon.

Lépés: 5

Helyezzük 2 lapos tányérra a 8-8 kibelezett narancsdarabot, majd a kancsóból öntsünk mindegyikbe zselatinos folyadékot.

Lépés: 6

Rakjuk be 7 órára a hűtőbe a narancsdarabokat, hogy a zselatin megkössön (kocsonyás halmazállapotú legyen).

Lépés: 7

Vágjuk fel gerezdekre (tetszés szerint 3-4 gerezdre) a narancsdarabokat, és rakjuk egy dekoratív tányérra őket.

Tipp:

Levághatjuk a narancs gerezdek 2 végét is, hogy még dekoratívabbak legyenek.

Videó (elkészítés):

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Húsos nyársacskák fokhagymás-sajtos uborkával
Húsos nyársacskák fokhagymás-sajtos uborkával

A darált húst összekeverjük a liszttel, a paradicsomszósszal, a paradicsompürével és a száraz vörösborral.

Close