Pollo in Padella – serpenyős csirke
2013-11-27- Várható: Pollo in Padella - serpenyős csirke 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Borajánló: olasz száraz minőségi bor
Hozzávalók:
- 1 dl olívaolaj
- 1 db egész csirke
- 15 dkg pármai sonka
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 1 fej fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- 3 dl száraz fehérbor
- 3 db paradicsom
- 3 db színes paprika (zöld, piros, és sárga húsú paprika)
- csipet oregánó
- csipet kakukkfű
- 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkét megmossuk, ízületei mentén feldaraboljuk, és befűszerezzük.
Lépés: 2
A sonkát felkockázzuk, olívaolajon megpirítjuk, majd a fűszerezett csirkedarabokat is hozzáadjuk, együtt pirítjuk a sonkával. Mikor szép aranyszínű, ráöntjük a fehérbort.
Lépés: 3
Közben a paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk, majd mikor már pár percet párolódott a hús, hozzátesszük, és fedő alatt puhára pároljuk az ételt.
Lépés: 4
A színes paprikát megmossuk, cikkekre vágjuk, majd vaslapon vagy serpenyőben megsütjük. A héját sütés után lehúzzuk.
Lépés: 5
Tálaláskor a paprikát a csirkére rendezzük, megszórjuk parmezánnal, és rozmaringgal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
718,9 kcal -
Fehérje
1,7 g -
Zsír
44,6 g -
Szénhidrát
7,2 g -
Rost
1,1 g