Savanyú, tejszínes lencseleves
2012-11-09- Várható: Tejszínes lencseleves 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:05 óra
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 30 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 db babérlevél
- 5 dkg vaj
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg fehérrépa
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál mustár
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 dl ecet
- 2 dl tejszín
- 5 dkg liszt
- ízlés szerint só
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
Lépés: 1
A lencsét előző nap hideg vízbe áztatjuk. A felhasználás napján leszűrjük, átmossuk, és 1 liter hideg vízben feltesszük főni a szeletekre vágott húsos szalonnával, egy egész vöröshagymával, a fokhagymával és a babérlevéllel.
Lépés: 2
Vajon megpirítjuk a szeletekre vágott sárgarépát és a fehérrépát. Mikor már illatozik, rászórjuk a pirospaprikát, és azonnal hozzáadjuk a leveshez, nehogy a pirospaprika megkeseredjen. A levest 25-30 perc főzés után mustárral, cukorral, ecettel ízesítjük, egyúttal kiszedjük a vöröshagymát és a fokhagymát.
Lépés: 3
Ezután a tejszínből és a lisztből habarást készítünk, mellyel befejezzük a levest. Ha nem elég sós a füstölt szalonnától, utánsózzuk. Tejföllel tálaljuk.
Átlag értékelés
(1 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1431,4 kcal -
Fehérje
33,4 g -
Zsír
119,3 g -
Szénhidrát
56,8 g -
Rost
5,4 g