Sárgadinnyekoktél rákkal
2014-05-06- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 4 adag Sárgadinnyekoktél rákkal
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 1:20 óra
- Kész: 1:35 óra
Tipp:
Már a piacon úgy válasszuk ki a sárgadinnyét, hogy a külső héj is szép legyen, hisz ebbe tálaljuk a koktélt.
Hozzávalók:
- 2 db kb. 1 kg-os sárgadinnye
- 200 g rákhús
- 1 csokor kapor
- 1 dl narancsos joghurt
- 2 cl Worcester-mártás
- 3 g só
- 10 g porcukor
- 1 db citrom
- 1 csokor zöldpetrezselyem
- 50 g frissen reszelt torma
- 2 cl konyak
Elkészítés:
Lépés: 1
A sárgadinnyét A és V alakban - a képen látható módon - éles késsel a felénél elfelezzük, magját kiskanállal kikaparjuk. Húsát karalábékifúróval kivájjuk, és a szűrt citromlébe tesszük, a nem gömbölyű részeket pedig, apróra összevágjuk.
Lépés: 2
Egy keverőtálba öntjük a narancsos joghurtot, hozzátesszük a durvára vágott kaprot, sózzuk, porcukorral és a frissen reszelt tormával ízesítjük, végül hozzáadjuk a dinnyegolyókat.
Lépés: 3
Vizet forralunk, sót, petrezselyemszárat és kevés konyakot teszünk bele, ha forr, beledobjuk a megsikált élő rákot, majd a mérettől függően tíz-húsz percig lassú forralással megfőzzük.
Lépés: 4
Saját levében hagyjuk a pirosra főtt rákot kihűlni, majd egyetlen csavaró mozdulattal kivesszük a torából az egyszál belét, eltávolítjuk, a húsát feldaraboljuk, és hozzákeverjük a dinnyekoktélhoz, végül betöltjük a felezett dinnyehéjba, és a hűtőszekrénybe tesszük.
Lépés: 5
Saját anyagaival díszítve, és a Worcester-mártással locsolva adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
332 kcal -
Fehérje
201 g -
Zsír
65 g -
Szénhidrát
90 g