Rozé kacsamell cukkini tócsnival
2014-05-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Rozé kacsamell cukkini tócsnival 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 40perc
Borajánló: HILLTOP Neszmély Merlot Rosé 2013
Amikor nem csak az ízek, hanem a színek is csodálatos összhangban vannak, amikor a bor harmonikusan kiemeli az étel ízét, akkor jön el az ínyencek ideje. Jelen esetben pontosan ez történt. A lágy savak és gyümölcsös ízek méltó partnerei a sültnek.
A tatabányai Vendéglátó Iskola gasztronómusának, Szabó Zoltán ajánlásával.
Hozzávalók:
- 80 dkg kacsamell filé
- 2 db cukkini
- 2 db tojás
- 1 dl olíva olaj
- 15 dkg liszt
- só
- őrölt bors
- majoránna
- paradicsom (díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A kacsamelleket tisztítás után éles késsel bevagdossuk, sóval, borssal és majoránnával befűszerezzük. Fél órát normál hőmérsékleten pácoljuk.
Lépés: 2
Közben elkészítjük a köretet, a cukkinit lereszeljük, besózzuk, levét kinyomjuk, majd összekeverjük liszttel és tojással. Sóval, borssal ízesítjük.
Lépés: 3
Felhevített serpenyőben, zsiradék nélkül bőrével lefelé 3 percig, majd a másik felét is 3 percig sütjük. Továbbiakban pedig, 180 fokra előmelegített sütőben 4 percig hőkezeljük (ha valaki jobban átsütve szereti, hosszabb ideig benne hagyhatja).
Lépés: 4
A bekevert tócsnit, azaz berét evőkanállal serpenyőbe adagoljuk, minimális olíva olaj felhasználásával mindkét oldalát készre sütjük, majd köretként a kacsamell mellé tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet