Rosolli saláta
2013-09-13- Konyha: Skandináv
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: Rosolli saláta 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 3perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 53perc
Hagyományos karácsonyi finn saláta
Hozzávalók (salátához):
- 40 dkg sárgarépa
- 30 dkg cékla
- 20 dkg uborka
- 2 db savanyú alma
- 1 db lilahagyma
Hozzávalók (öntethez):
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl Mátrai Cserszegi fehérbor
- 5 dkg cukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A sárgarépát, az uborkát, az almát megmossuk, meghámozzuk. A lilahagymát megtisztítjuk és lereszeljük. A céklával együtt a többi zöldséget is felszeleteljük.
Lépés: 2
Az öntethez a tejszínt, a cukrot és a fehérbort krémesre keverjük. A felét ráöntjük a salátára, a másik felét külön tálba tesszük.
Lépés: 3
Hűtőben 1-2 órát érleljük, majd összekeverjük, és tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
248,0 kcal -
Fehérje
6,2 g -
Zsír
20,7 g -
Szénhidrát
21,4 g -
Rost
3,5 g