Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal

2013-10-27
Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal
  • Várható: 2 tányér Rizses lecsó császárszalonnával és füstölt kolbásszal
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 2 szelet főtt császárszalonna
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 6 db paprika
  • 2 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 6 db chilipaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítés:

Lépés: 1

A rizst még reggel beáztatom.

Lépés: 2

A szalonnát kockára, a paprikákat és 2 chilit karikára, a hagymákat apróra vágom, a paradicsomot kockázom.

Lépés: 3

Egy serpenyőbe kevés olajon megsütöm a szalonnát, majd a kolbászt. A kolbászt kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat, a chilit és a rizst, dinsztelem, majd beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem, öntök rá egy kevés vizet. Időnként megkavarom, hogy ne kapjon oda.

Lépés: 4

Amikor megfőtt a rizs, hozzákeverem a kolbászkarikákat.

Lépés: 5

Tálalok. A tányérra szedek a lecsóból, szórok rá még borsot, vágok rá egy chilipaprikát, s a közepére teszek egy chilit.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

  • Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

    Sült pulykacomb petrezselymes sült krumplival

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülöksonkával
Póréhagymás, gombás, krumplis lecsó csülöksonkával

Ezúttal is a télre eltett lecsó volt az alapanyag, sok mindennel megbolondítva.

Close