Ricard koktél

2014-01-15
  • Várható: 1 pohár Ricard koktél
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 3perc

A koktélt gyakran Marseille-i tejnek is hívják.

A koktél a hagyományos összetevőket, és szervírozást tartalmazza.

Pohár: highball

Díszítés: nincs

Hozzávalók:

  • 3 cl (1 rész) Ricard Pastis (ánizs ízű francia aperitif)
  • 1 öntet Grenadine (opcionális)
  • 15 cl (5 rész) hideg víz
  • jég (3-4 jégkocka)

1 öntet = 4-5 csepp = 1/4 teáskanál = 0,1 cl

Elkészítés:

Lépés: 1

Öntsük a highball pohárba az ánizs ízű francia aperitifet, és ha szükséges (opcionális) akkor rá a gránátalma szirupot (grenadine).

Lépés: 2

Töltsük szép lassan a hideg vizet a pohárba, amelynek hatására az ital színe opálossá kezd válni.

Lépés: 3

Rakjunk 3 vagy 4 darab jégkockát a pohárba (amellyel megakadályozzuk az abban található anetol kikristályosodását), és szervírozás előtt bárkanállal keverjük fel az italt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával
Tejfölös-túrós, sajtos quadretti sült szalonnával, fekete erdei sonkával

Ez a hosszú név voltaképpen egy túrós csusza rokont takar. A sajt és a sonka teszi ezt a fodros nagykocka tésztát még finomabbá.

Close