Resztelt csirkemáj petrezselymes krumplival, céklasalátával
2014-03-10- Várható: 2 adag Resztelt csirkemáj petrezselymes krumplival, céklasalátával
- Felszolgálás: 2 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 45perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 db lecsópaprika
- 1 db paradicsom
- 2 db chili
- 2 db burgonya
- só
- őrölt erős pirospaprika
- őrölt fekete bors
- majoránna
- kakukkfű
- petrezselyem
- olívaolaj
- céklasaláta
Elkészítés:
Lépés: 1
A burgonyát héjában megfőzöm, majd felvágom, sózom, borsozom.
Lépés: 2
Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és chilipaprikát, megdinsztelem, majd ráteszem a darabolt paprikákat és a paradicsomot, fűszerezem, Beleteszem a májat, tovább párolom.
Lépés: 3
A végén melléteszem a krumplit, együtt pirítom, szórok rá vágott petrezselymet.
Tipp:
Céklasalátával fogyasztom.
Átlag értékelés
(4 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet