Pulykabecsinált leves

2013-06-24
Pulykabecsinált leves
  • Várható: Pulykabecsinált leves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 4perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 49perc

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamell
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • csipet étkezési só
  • csipet tárkony
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A vöröshagymát apró darabokra vágjuk, a pulykamellet megtisztítjuk. A sárgarépát, fehérrépát és a gombát megmossuk, a hússal együtt egyenletes kockára vágjuk, majd sós, hideg vízben feltesszük főni. 15 percig forraljuk, míg megpuhulnak a hozzávalók.

Lépés: 2

Sóval, tárkonnyal és citromlével ízesítjük.

Lépés: 3

Elkészítjük a habarást: a lisztet kevés hideg vízzel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt. A megfőtt levest behabarjuk, és a tetejére csipkedjük a vajat.

Lépés: 4

A levest forrón tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    684,9 kcal
  • Fehérje

    33,1 g
  • Zsír

    50,1 g
  • Szénhidrát

    24,1 g
  • Rost

    4,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

B.G. Reynolds' Dons mix
Don’s Mix

A 2 rész grapefruitlét és az 1 rész fahéj szirupot tegyük egy üvegpalackba, és rázzuk jól össze.

Close