Poharas gyümölcskrémek

2015-07-14
Poharas gyümölcskrémek
  • Várható: Poharas gyümölcskrémek 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:15 óra
  • Kész: 1:20 óra

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • 110 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 100 g burgonyapehelyliszt
  • 2 dl tejszín
  • 1 cl rum
  • 100 g főzőcsokoládé
  • cseresznye vagy idénygyümölcs a díszítéshez

Elkészítés:

Lépés: 1

A tojások sárgáját 30 g cukorral habosra keverjük, és hozzáadjuk a már kihűlt, és tejben felfőzött burgonyapehelylisztet.

Lépés: 2

A vaníliás cukorral ízesített 80 g cukrot karamell színűre pirítjuk, és a fél deciliter vízzel jól felforralva hozzátesszük.

Lépés: 3

Az egész masszát a csokoládéval vízgőzre tesszük, és habverővel állandó keverés közben sűrű krémmé főzzük. Tehető még bele bármilyen kimagozott gyümölcs vagy befőtt is, de akkor mindig az egész jellegét adó anyaggal díszítsük.

Lépés: 4

Hűlés közben keverjük bele a fele tejszínben oldott rumot, majd amikor már teljesen kihűlt, széles csillagcsővel ellátott nyomózsákból az előhűtött poharakba spricceljük.

Lépés: 5

A felvert tejszínhabbal és különböző gyümölcsökkel díszítve tálaljuk. Mielőtt az asztalra adnánk, fél órára hűtőbe tesszük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    547 kcal
  • Fehérje

    91 g
  • Zsír

    49 g
  • Szénhidrát

    108 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Disznótoros hagymás tört burgonyával és párolt káposztával
Disznótoros hagymás tört burgonyával és párolt káposztával

A kolbászt, a hurkát és a szeletelt, megsózott és borsozott tarját megfelelő nagyságú tepsibe tesszük.

Close