Pink Mojito koktél

2013-06-01
  • Várható: 1 pohár Pink Mojito koktél
  • Felszolgálás: 1 fő
  • Előkészületi idő: 1perc
  • Elkészítési idő: 3perc
  • Kész: 4perc

Pohár: highball

Díszítés: mentaág

Hozzávalók:

  • 5 cl Pink Pigeon Rum (Mauritius szigetéről származó prémium rum)
  • 8 mentalevél
  • 1,5 cl frissen préselt lime leve
  • 10 cl cukorszirup
  • 2,5-5 cl áfonyalé
  • szódavíz (a feltöltéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A highball pohárba rakjuk bele a mentaleveleket, és törőfával kissé nyomkodjuk meg őket, hogy engedjenek magukból illóolajat. Vigyázzunk arra, hogy ne zúzzuk szét a leveleket.

Lépés: 2

Töltsük fel jégkockákkal a poharat.

Lépés: 3

Facsarjuk a pohárba a lime levét.

Lépés: 4

Töltsük a pohárba a cukorszirupot és a rumot, majd egy bárkanál segítségével keverjük jól fel az italt.

Lépés: 5

Öntsünk a tetejére óvatosan hűtött szódavizet, majd töltsük még fel zúzott jéggel a poharat (rakjuk púposra, hogy a pohár tetején is legyen jég).

Lépés: 6

A jégre töltsünk tetszőleges mennyiségű (2,5-5 cl) áfonyalét.

Lépés: 7

Díszítsük a koktélt friss mentaággal, és szervírozzuk szívószállal.

Videó (elkészítés):

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gesztenyekrémleves kukoricával
Gesztenyekrémleves kukoricával

A szelídgesztenyéket alaposan megmossuk, majd egyik oldalukat bevagdossuk.

Close