Pástétom fűszeres vajjal

2014-01-10
Pástétom fűszeres vajjal
  • Várható: 4 adag Pástétom fűszeres vajjal
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Borajánló: félszáraz fehérbor

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg csirkemáj
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt bors
  • 10 dkg vaj
  • csipet szárnyas fűszerkeverék
  • 1,5 dl édes vörösbor
  • 2 dkg Dr. Oetker zselatin fix
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 dl eperdzsem

Elkészítés:

Lépés: 1

Az apróra vágott vöröshagymát a füstölt szalonna zsírján megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csirkemájat, pirítjuk tovább, sózzuk, borsozzuk, botmixerrel krémesítjük, végül kézmelegre hűtjük.

Lépés: 2

A vajat krémmé keverjük, hozzáadjuk a májpürét, ízesítjük a szárnyas fűszerkeverékkel, borssal, a vörösborral, hozzákeverjük a zselatint, végül a tejszínt.

Lépés: 3

Egy arra alkalmas formát áttetsző fóliával bélelünk ki, a kézmeleg pástétomot a formába simítjuk, légmentesen lefedjük, és hűtőszekrényben egy éjszaka alatt +4 - +6 °C-on megdermesztjük.

Lépés: 4

Az eperdzsemet kevés vörösborral kikeverjük, és a pástétom mellé tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    662,3 kcal
  • Fehérje

    35,3 g
  • Zsír

    38,1 g
  • Szénhidrát

    33,2 g
  • Rost

    2,0 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal
Fehérboros francia hagymaleves, brandyvel és sajtos croissanttal

A hagymaleves (Soupe a L’Oignon) a franciák nagy kedvence, világszerte híressé vált. Elkészítése egyszerű, olcsó, mégis fenséges. A hagyma édeskés ízét kiválóan ellensúlyozza a bor savassága. Én azon a véleményen...

Close