Passion Fruit szirup

2013-03-17
  • Várható: 1,5 csésze Passion Fruit szirup
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 48:40 óra

Passion Fruit = Maracuja

Néhány koktél, amelyben passion fruit szirup is felhasználásra kerül: Cobra, Barrel O’ Rum, Kiliki Cooler

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze maracuja gyümölcspép (körülbelül 7 érett gyümölcs)
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze cukor

1 csésze = 2,5 dl = 22.68 dkg

Elkészítés:

Lépés: 1

Rakjuk bele a vizet és a cukrot egy edénybe és forraljuk fel, majd közepes lángon addig kevergessük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

Lépés: 2

Adjuk hozzá a leszűrt maracuja gyümölcspépet.

Lépés: 3

Csökkentsük alacsonyra (takarékra) a hőt, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a szirup mennyisége kb. 1 1/2 csészényi nem lesz (kb. 15 perc).

Lépés: 4

Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Lépés: 5

A passion fruit (maracuja) szirupot rakjuk lezárható tiszta üvegedénybe és tegyük 2 napra a hűtőszekrénybe.

Tipp (maracuja gyümölcspép készítése):

Vágjuk ketté a maracuja gyümölcsöket, és egy kanál segítségével szedjük ki a belső húsát (pépes részét), majd rakjuk turmixgépbe és keverjük össze, és végezetül szűrjük is le.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Alkoholmentes gyümölcsturmixok

    Alkoholmentes gyümölcsturmixok

  • Mézes rózsaszirup

    Mézes rózsaszirup

  • Illatos almaturmix mandulával

    Illatos almaturmix mandulával

  • Virgin Bellini koktél

    Virgin Bellini koktél

  • Arnold Palmer koktél

    Arnold Palmer koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Teriyaki csirke
Teriyaki csirke

A vizet, szójaszószt, barna cukrot, fokhagymát és gyömbért keverjük össze. Habverővel alaposan keverjük össze.

Close