Parajfelfújt kéksajt mártással

2012-12-11
Parajfelfújt kéksajt mártással
  • Várható: Parajfelfújt kéksajt mártással 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 45perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 25 dkg paraj
  • 5 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1 dkg sütőpor

Hozzávalók (mártáshoz):

  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg kéksajt

Elkészítés:

Lépés: 1

A parajt leforrázzuk, vajon megpirítjuk, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük. Pépesítjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd simára keverjük.

Lépés: 2

A tojások fehérjét felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a parajpüréhez. Ujjnyi vastagságban sütőpapírra terítjük, majd forró sütőben pár perc alatt megsütjük. Sütés után piskótaszerűen feltekerjük.

Lépés: 3

A besamelmártás elkészítéséhez a forró vajon a lisztet pezsdülésig hevítjük, felengedjük forró tejjel, és sűrű mártást főzünk belőle. Belereszeljük a kéksajtot, majd kiforraljuk.

Lépés: 4

A parajfelfújtat szeletekre vágva, a mártással együtt tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    452,4 kcal
  • Fehérje

    15,4 g
  • Zsír

    28,9 g
  • Szénhidrát

    29,3 g
  • Rost

    0,5 g

Kommentek (2)

  1. Szerző: Pali on 2016.december 4.

    a képen a tekercs mivel van megtöltve?

      Válasz
    • Szerző: Gasztro Trend on 2016.december 9.

      Kedves Pali!

      Valószínűsítjük, hogy kéksajttal.

      Üdvözlettel,
      Juhász Ákos

        Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel
Narancsos-zelleres gombasaláta grépfrúttal és balzsamecet öntettel

A narancsot megtisztítjuk, és gerezdjeire szedjük.

Close