Paradicsomos-olívás spagetti
2013-08-18- Várható: Paradicsomos-olívás spagetti 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 40perc
Ha egy igazán könnyű, de mégis tartalmas receptre vágyik, akkor a paradicsomos-olívás spagetti tökéletes választás lehet. Ez az étel villámgyorsan elkészül, így kiválóan alkalmas egy könnyed vacsorának.
Hozzávalók:
- 30 dkg koktélparadicsom, negyedekbe vágva
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 10 dkg olívabogyó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál majoránna
- 1 negyed citrom leve
- 2 gerezd fokhagyma, nagyon apróra vágva
- só
- bors
- olívaolaj
- 10 dkg parmezán sajt (helyettesíthető, vagy kihagyható)
- 50 dkg al dentére főzött spagetti
Elkészítés:
Lépés: 1
Először a koktélparadicsomokat kezdjük el pirítani egy pici olívaolajon, majd adjuk hozzájuk a sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az olíva bogyókat. Csupán néhány percig pirítsuk a zöldségeket, és hagyjuk, hogy félig nyersek maradjanak.
Lépés: 2
Az utolsó pillanatokban adjuk a zöldfűszereket és a citrom levét is az alaphoz, sózzunk, borsozzunk és már kész is vagyunk.
Lépés: 3
Főzzük meg al dentére (ne teljesen puhára, kicsit keményebbre) a spagettit, és halmozzuk a tetejére szószt és szórjuk meg a sajttal.
Tipp:
A paradicsomos-olívás spagetti mellé fogyasszanak egy könnyű, száraz rosét, így sokkal jobban előjönnek a zöldségek aromái.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet