Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel

2014-01-22
Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel
  • Várható: 4 adag Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:10 óra

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 3 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl tejföl

Hozzávalók (nokedlihez):

  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 5 dkg tehéntúró
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag friss kapor

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkét ízületei mentén feldaraboljuk, besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük.

Lépés: 2

A bacon szalonnát apró kockákra vágjuk, és saját zsírjában pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát is. Pár perc pirítás után beletesszük a reszelt fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk hozzá, és az egészet felforraljuk.

Lépés: 3

Ha már forr az étel, hozzátesszük a feldarabolt csirkét, majd újabb pár perc elteltével a kockára vágott paradicsomot is beleszórjuk, ezután tejszínnel felöntjük. Lassú tűzön, letakarva főzzük meg az ételt. Mikor a hús megpuhult, külön tálba szedjük.

Lépés: 4

A szaftot botmixer segítségével krémmé törjük. Tejfölös habarást készítünk, ezzel sűrítjük a mártást, míg bársonyossá válik. A sűrítés után a megfőtt csirkét újra beletesszük, és az egészet felforraljuk.

Lépés: 5

A nokedli elkészítéséhez a tehéntúrót kevés vízzel, a tojásokkal, finomra vágott fokhagymával és kaporral ízesítjük. Ezután összekeverjük liszttel, és galuskatésztát készítünk belőle. Lobogó, forró, sós vízben kifőzzük. Frissen, tejföllel díszítve tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szőlőszemek szárnyasmájjal és borókával flambírozva

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyümölcsökkel ékesített kacsa

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1471,7 kcal
  • Fehérje

    102,2 g
  • Zsír

    68,6 g
  • Szénhidrát

    101,5 g
  • Rost

    2,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Close