Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel
2014-01-22- Várható: 4 adag Paprikás csirke, kapros házi nokedlivel
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:10 óra
Hozzávalók:
- 1 db egész csirke
- 15 dkg bacon szalonna
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 3 dl tejszín
- 2 dl tejföl
Hozzávalók (nokedlihez):
- 40 dkg liszt
- 3 db tojás
- só
- 5 dkg tehéntúró
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag friss kapor
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkét ízületei mentén feldaraboljuk, besózzuk, és letakarva hűtőbe tesszük.
Lépés: 2
A bacon szalonnát apró kockákra vágjuk, és saját zsírjában pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és zöldpaprikát is. Pár perc pirítás után beletesszük a reszelt fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk hozzá, és az egészet felforraljuk.
Lépés: 3
Ha már forr az étel, hozzátesszük a feldarabolt csirkét, majd újabb pár perc elteltével a kockára vágott paradicsomot is beleszórjuk, ezután tejszínnel felöntjük. Lassú tűzön, letakarva főzzük meg az ételt. Mikor a hús megpuhult, külön tálba szedjük.
Lépés: 4
A szaftot botmixer segítségével krémmé törjük. Tejfölös habarást készítünk, ezzel sűrítjük a mártást, míg bársonyossá válik. A sűrítés után a megfőtt csirkét újra beletesszük, és az egészet felforraljuk.
Lépés: 5
A nokedli elkészítéséhez a tehéntúrót kevés vízzel, a tojásokkal, finomra vágott fokhagymával és kaporral ízesítjük. Ezután összekeverjük liszttel, és galuskatésztát készítünk belőle. Lobogó, forró, sós vízben kifőzzük. Frissen, tejföllel díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1471,7 kcal -
Fehérje
102,2 g -
Zsír
68,6 g -
Szénhidrát
101,5 g -
Rost
2,2 g