Padlizsán és cukkíni roston gombával, borsmártással
2012-12-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Padlizsán és cukkíni roston 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 db cukkíni
- 4 db paradicsom
- 4 db lilahagyma
- 300 g gomba
- 1 dl olívaolaj
- csipetnyi bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- ízlés szerint tengeri só
- 3 dl tejszín
- rozmaring ágacska
- csipet morzsolt kakukkfű
- 1 csomag bazsalikom
Elkészítés:
Lépés: 1
A padlizsánt és a cukkínit vastag szeletekre vágjuk, a paradicsomot félbevágjuk, a lila hagymát vaskos karikákra szeleteljük. Grill-lapon vagy serpenyőben kevés olívaolajjal megkenegetve megsütjük a zöldségeket.
Lépés: 2
A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés olajon petrezselyemzölddel, borssal, fokhagymával, sóval és vágott bazsalikommal pirítjuk, pároljuk pár percig. Tejszínnel felöntjük, felforraljuk, szükség esetén utánízesítjük.
Lépés: 3
A mártást külön tálaljuk, a sült zöldségeket friss rozmaringgal és morzsolt kakukkfűvel megszórva díszítjük, illatosítjuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
197,5 kcal -
Fehérje
15,7 g -
Zsír
5,8 g -
Szénhidrát
25,9 g -
Rost
4,1 g