Orange Bitters
2013-07-06- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 1 üveg Orange Bitters
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 576:45 óra
Néhány koktél, amelyben Orange Bitters is felhasználásra kerül: Vodka Sling, Pink Martini, Tequini, Winter Manhattan
Hozzávalók:
- 3 friss narancs héja (belső fehér héj nélkül), csíkokra vagy kisebb darabokra vágva
- 1/4 csésze (kb. 6 dkg) kisebb darabokra vágott szárított narancshéj
- 4 szegfűszeg
- 8 zöld kardamom, kettétörve
- 1/2 teáskanál tárnicsgyökér
- 1/4 teáskanál koriander mag
- 1/4 teáskanál szegfűbors
- 2 csésze (5 dl) "az átlagosnál nagyobb alkoholtartalommal rendelkező" vodka
- 1 csésze (2,5 dl) víz
- 2 evőkanál sűrű cukorszirup (1 rész víz és 2 rész cukor)
Elkészítés:
Lépés: 1
Helyezzük a hozzávalókat, a vodka, a víz, és a sűrű cukorszirup kivételével, egy literes fedéllel is zárható üvegedénybe.
Lépés: 2
Öntsük rá a vodkát a hozzávalókra úgy, hogy azokat teljesen ellepje az alkohol. Ha nem lepi el, akkor adhatunk hozzá egy-egy evőkanalanként pluszba vodkát.
Lépés: 3
Fedjük le az üvegedényt, majd tároljuk szobahőmérsékleten, közvetlen a napfénytől védve két hétig. Rázzuk fel minden nap az üvegedényt.
Lépés: 4
Két hét után szűrjük át az elegyet egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy tiszta üvegpalackba. Ismételjük a szűrést addig, amíg a folyadékból nem szűrtük ki az összes üledéket (szilárd anyagot).
Lépés: 5
Fedjük le az üveget, és tegyük egy kicsit félre.
Lépés: 6
Helyezzük a szilárd anyagot egy edénybe, és fedjük le kb. egy csészényi vízzel. Ha nem lepi be teljesen, akkor adjunk hozzá még vizet.
Lépés: 7
Forraljuk fel a vizet (közepes-magas hőn), és miután forrni kezd, fedjük le az edényt, majd csökkentsük a hőt és pároljuk 10 percig.
Lépés: 8
Vegyük le az edényt a tűzről, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Lépés: 9
Miután kihűlt, adjuk hozzá az edény teljes tartalmát (folyadék és szilárd anyagok), az üvegpalackhoz. Zárjuk le és tároljuk szobahőmérsékleten, közvetlen a napfénytől védve egy héten keresztül. Rázzuk fel minden nap az üvegedényt.
Lépés: 10
Miután letelt az egy hét, távolítsuk el a szilárd anyagot, azaz szűrjük át a folyadékot egy cheesecloth-al (egy laza szövésű géz-szerű pamut rongy) bélelt tölcséren keresztül egy újabb tiszta üvegpalackba. A szilárd anyagot dobjuk ki.
Lépés: 11
Tölcséren keresztül öntsük a vodkát az üvegpalackba.
Lépés: 12
Készítsük el a sűrű cukorszirupot, majd a kihűlt cukorszirupból 2 evőkanálnyit öntsük bele az üvegpalackba, és rázzuk addig, amíg a szirup a folyadékban fel nem oldódik, majd hagyjuk a keveréket állni szobahőmérsékleten három napig.
Lépés: 13
A három nap elteltével ismét szűrjük át cheesecloth-al a folyadékot, egy tiszta üvegpalackba. Felhasználás előtt rázzuk fel az Orange Bitters-t, és tároljuk legfeljebb 1 évig.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet