Olmeca Altos Jasmine Tea Margarita koktél

2013-07-09
Olmeca Altos Jasmine Tea Margarita koktél
  • Várható: 2 pohár Olmeca Altos Jasmine Tea Margarita koktél
  • Felszolgálás: 2 fő
  • Előkészületi idő: 11perc
  • Elkészítési idő: 2perc
  • Kész: 13perc

Pohár: margarita (koktélos) vagy boros

Díszítés: limehéj spirál, jázmin virág

Hozzávalók:

  • 3,5 cl Olmeca Altos Tequila Plata (Tequila Silver)
  • 2,5 cl frissen facsart limelé
  • 1 cl agave szirup (agave nektár, pl.: Monin)
  • 15 cl frissen főzött jázmin tea (szobahőmérsékleten)

Elkészítés:

Lépés: 1

A hozzávalókat rázzuk össze koktélos shakerben jéggel, majd az italt szűrjük át a poharakba.

Lépés: 2

Díszítsük a koktélokat limehéj spirál és jázmin virág kombinációjával.

Tipp (limehéj spirál készítése):

Egy spirálvágó kés (vagy citrus zester) segítségével vágjunk ki föntröl-közép felé haladva spirál formájában egy tetszőleges hosszúságú limehéj csíkot a citrusból (a műveletet lehetőleg az ital fölött végezzük, hogy a kicsapodó illóolajból is belekerüljön). Majd ezt a limehéj spirált tekerjük föl egy műanyag keverőpálcára, és a pohár fölött (amelyben már benne van az ital) erőteljesen csavarjuk meg a héjat, hogy kerüljön még illóolaj az italba, majd a végén díszítésként dobjuk bele (vagy az egyik végét akasszuk rá a pohár szélére) a limehéj spirált a koktélba.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Őszi barackbólé

    Őszi barackbólé

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Teapuncs arábiából

  • Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

    Mexican (Tequila) Bloody Mary koktél

  • Lynchburg Lemonade koktél

    Lynchburg Lemonade koktél

  • Fuzzy Navel koktél

    Fuzzy Navel koktél

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Töltött narancs vaníliakrémmel
Töltött narancs vaníliakrémmel

A kettévágott narancs húsát eltávolítjuk a héjából.

Close