Naspolyatorta

2014-12-15
Naspolyatorta
  • Várható: 12 szelet Naspolyatorta
  • Felszolgálás: 6-12 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:50 óra
  • Kész: 2:00 óra

Hozzávalók:

  • 500 g naspolya
  • 200 g mandula
  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 250 g liszt
  • 20 g sütőpor
  • 1 db citrom
  • porcukor, a szóráshoz

Elkészítés:

Lépés: 1

A tisztított naspolyát megmossuk és kimagozzuk. A mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük.

Lépés: 2

A lisztet a keverőtálba szitáljuk, a szobahőmérsékletű vajat hozzáadjuk, és a vaníliás cukorral, a cukorral, a sütőporral, a tojásokkal, a durvára vágott mandulával és a naspolyadarabokkal jól formálható tésztává keverjük.

Lépés: 3

Alufóliával kibélelünk és megvajazunk egy sütőformát, kitöltjük a tésztával, és előmelegített sütőben 45-50 percig 170-180 °C-on szúrópróbáig sütjük. Az utolsó tíz percben a tetejét is letakarjuk alufóliával, nehogy megégjen.

Lépés: 4

Lisztezett deszkára borítjuk és hagyjuk kihűlni.

Lépés: 5

A citrom szűrt levével meglocsoljuk, a porcukorral meghintve tizenkét darabba felvágjuk. Tejszínhabbal és a visszatartott szép, egészséges naspolyával feldíszítve adjuk az asztalra.

Tipp:

Egészben hagyva, fóliába tekerve hosszabb ideig is eláll.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    490 kcal
  • Fehérje

    8 g
  • Zsír

    25 g
  • Szénhidrát

    67 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Körte fehérborban, szőlőlevelekben

A borból a birsecettel, a fahéjjal, és egy kevés vízzel hígítva páclevet főzünk.

Close