Mogyoró baileys bonbon, avagy egy falatnyi boldogság…
2014-01-08- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 24 db bonbon
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:50 óra
- Kész: 2:00 óra
Azt hiszem ez valóban egy falatnyi boldogság, látva a formát és ismerve a belső tartalmát…
Pontosan úgy készítettem el, mint a baileys krémes bonbont, annyi változtatással, hogy itt mogyoró ízesítésű baileyst használtam. Nagyon jól harmonizált az étcsokoládé burokkal a kellemes, lágy krém, a finom mogyoró ízével.
Hozzávalók (krémhez):
- 16 dkg fehér csoki
- 0,6 dl tejszín
- 0,5 dl mogyoró baileys
- 2 dkg puha vaj
Hozzávalók (burokhoz):
- 30 dkg étcsokoládé (nálam: 65%-os Choceur)
- 3 gr kakaóvaj por
Elkészítés:
Lépés: 1
A tejszínt gyöngyözésig melegítem.
Lépés: 2
A fehér csokit apró darabokra töröm és a tejszínhez adom, alaposan összekeverem.
Lépés: 3
Hozzáadom a mogyoró baileyst.
Lépés: 4
Beleteszem a puha vajat, botmixerrel jól átkeverem és szobahőn hagyom állni.
Lépés: 5
A csokoládé burokhoz temperálom a csokit, a következő módon: A csokit 40 fokra melegítem a csokoládé olvasztó gépben, majd kiveszem a tartályt és hideg lapra (pl. konyhapult) helyezem és állandó keverés mellett 34-35 fokra hűtöm. Ekkor beleteszem a kakaóvaj port, alaposan elkeverem. Ha a csoki elérte a 31-32 fok hőmérsékletet, akkor beleöntöm a bonbon formába. Az asztalhoz ütögetem a bonbon formát (így a keletkezett légbuborékok eltávoznak), és a csokit egy tálra helyezett sütőpapírra csepegtetem. A sütőpapírt azért szeretem használni, mert a dermedt csokit később maradéktalanul fel tudom használni, ha egy tálra öntöm akkor sok megy veszendőbe. A bonbon formát kb. fél órára hűtőbe teszem, majd egy kiskanál segítségével megtöltöm krémmel, vigyázok, hogy maradjon hely (kb. 2 mm) a lezárásnak. A csokoládét ismét temperálom, lezárom a formát, a felesleget spaklival lehúzom és egy órára hűtőbe teszem. Az egy óra elteltével kiveszem a hűtőből, megfordítom a formát és kipottyantom belőle a bonbonokat.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet