Mogyoró baileys bonbon, avagy egy falatnyi boldogság…

2014-01-08
Mogyoró baileys bonbon
  • Várható: 24 db bonbon
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:50 óra
  • Kész: 2:00 óra

Azt hiszem ez valóban egy falatnyi boldogság, látva a formát és ismerve a belső tartalmát…
Pontosan úgy készítettem el, mint a baileys krémes bonbont, annyi változtatással, hogy itt mogyoró ízesítésű baileyst használtam. Nagyon jól harmonizált az étcsokoládé burokkal a kellemes, lágy krém, a finom mogyoró ízével.

Hozzávalók (krémhez):

  • 16 dkg fehér csoki
  • 0,6 dl tejszín
  • 0,5 dl mogyoró baileys
  • 2 dkg puha vaj

Hozzávalók (burokhoz):

  • 30 dkg étcsokoládé (nálam: 65%-os Choceur)
  • 3 gr kakaóvaj por

Elkészítés:

Lépés: 1

A tejszínt gyöngyözésig melegítem.

Lépés: 2

A fehér csokit apró darabokra töröm és a tejszínhez adom, alaposan összekeverem.

Lépés: 3

Hozzáadom a mogyoró baileyst.

Lépés: 4

Beleteszem a puha vajat, botmixerrel jól átkeverem és szobahőn hagyom állni.

Lépés: 5

A csokoládé burokhoz temperálom a csokit, a következő módon: A csokit 40 fokra melegítem a csokoládé olvasztó gépben, majd kiveszem a tartályt és hideg lapra (pl. konyhapult) helyezem és állandó keverés mellett 34-35 fokra hűtöm. Ekkor beleteszem a kakaóvaj port, alaposan elkeverem. Ha a csoki elérte a 31-32 fok hőmérsékletet, akkor beleöntöm a bonbon formába. Az asztalhoz ütögetem a bonbon formát (így a keletkezett légbuborékok eltávoznak), és a csokit egy tálra helyezett sütőpapírra csepegtetem. A sütőpapírt azért szeretem használni, mert a dermedt csokit később maradéktalanul fel tudom használni, ha egy tálra öntöm akkor sok megy veszendőbe. A bonbon formát kb. fél órára hűtőbe teszem, majd egy kiskanál segítségével megtöltöm krémmel, vigyázok, hogy maradjon hely (kb. 2 mm) a lezárásnak. A csokoládét ismét temperálom, lezárom a formát, a felesleget spaklival lehúzom és egy órára hűtőbe teszem. Az egy óra elteltével kiveszem a hűtőből, megfordítom a formát és kipottyantom belőle a bonbonokat.

Horváth Györgyi vagyok, a "Csokoládé Kreatívan"..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Török kávéházi estek
Tematikus programsorozat a török gasztronómia jegyében

Kíváncsi milyen volt a szultánok konyhája, milyen alapanyagokat vett át a magyar konyha a törökből, vagy hogyan vált Isztambul a világ egyik új gasztrofővárosává? Február 5-én, szerdán, a Török Kávéházi...

Close