Missionary’s Downfall koktél
2013-01-11
- Várható: 1 pohár Missionary's Downfall koktél
- Felszolgálás: 1 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 3perc
- Kész: 5perc
Törőfával készített verzió (Tiki Ti stílus)
Pohár: tumbler
Díszítés: ananászcikk vagy mentalevél
Hozzávalók:
- 3,5 cl Fehér Rum (pl.: Bacardi)
- 1,5 cl Creme de Peche, a tetejére (őszibarack ízű krémlikőr)
- 2 nagyobb friss ananász darab (helyettesíthető 6 cl ananászlével)
- 6-8 mentalevél
- 1 cl cukorszirup
- 1,5 cl friss citromlé
Tipp (cukorszirup készítése):
A koktélhoz cukorszirupot úgy készíthetünk, hogy egy serpenyőben kristálycukrot keverünk bele forró vízbe, megvárjuk míg a cukor feloldódik, majd lehűtjük az oldatot. Általában, a cukor aránya a vízhez 1:1, néha pedig 2:1.
Elkészítés:
Lépés: 1
Helyezzük a pohárba a 2 nagyobb ananász darabot és a mentaleveleket, és törőfával nyomkodjuk kissé meg őket.
Lépés: 2
Adjuk hozzá a cukorszirupot, és töltsük meg a poharat zúzott jéggel, majd adjuk hozzá a rumot és a citromlevet.
Lépés: 3
Alaposan keverjük össze, és a jégkockára öntsünk egy kis őszibarack likőrt.
Lépés: 4
Díszítésként helyezünk a pohár szélére egy ananászcikket.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet